Sprzęt i przybory kuchenne:
- kuchenka;
- patelnia;
- rondel lub wok;
- deska do krojenia;
- nóż;
- Łopatka;
- prasa do czosnku;
- podawać danie.
Składniki
Produkt | Ilość |
indyk | 500 gramów |
Ziemniak | 4-5 szt. |
Cebula | 3 szt. |
Solone ogórki | 4-6 szt. |
koncentrat pomidorowy | 3 art. l. |
Czosnek | 3-5 goździków |
Pietruszka | Belka |
Sól | 0,5 ul. l. |
Zmielony czarny pieprz | szczypać |
Olej słonecznikowy | 4 łyżki. l. |
Czy wiedziałeś? Do przygotowania azu można użyć różnych mięs, takich jak wołowina, jagnięcina, wieprzowina czy cielęcina. Ale radzę spróbować ugotować azu z indykiem. Mięso to jest pożywne, lekkostrawne i niskokaloryczne, w przeciwieństwie do innych rodzajów. Nie pozostawia uczucia ciężkości po jedzeniu, a także zbędnych kilogramów w talii. Miłym bonusem będą korzyści dla Twojego zdrowia ze względu na niski poziom cholesterolu i wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Najważniejsze jest, aby wybrać świeże i wysokiej jakości mięso. Nie polecam kupowania mrożonego indyka, ponieważ nawet doświadczonej gospodyni domowej trudno ocenić przydatność mrożonego mięsa. Kupując, zawsze stawiaj na elastyczność, kolor i zapach.
Gotowanie krok po kroku
Przepis
Po obejrzeniu filmu zobaczysz dynamikę procesu gotowania i zobaczysz prostotę przepisu na narodowe danie tatarskie.
Czasami chcesz zadowolić się czymś niezwykłym. Azu to tradycyjne danie tatarskie gotowane na ogniu. Ale nawet przy braku ognia można z łatwością przygotować danie, które w niczym nie ustępuje smakiem i aromatem. Jesteśmy pewni, że ta odmiana gulaszu nie pozostawi obojętnym każdego, kto go spróbuje. Więc zacznij gotować już teraz. Podziel się w komentarzach, z jakim rodzajem mięsa wolisz gotować azu i dlaczego.