Sprzęt i przybory kuchenne:
- duża miska lub miska;
- sito;
- silikonowa szpatułka;
- mikser lub trzepaczka;
- szczotka do smarowania formy;
- forma do ciasta;
- piekarnik;
- płaskie naczynie.
Składniki
Produkt | Ilość |
Jajka | 4 rzeczy. |
Cukier | 1 stos |
Cukier waniliowy | ¼ łyżeczki |
Śmietana 20% tłuszczu | 1 stos |
Mąka | 2 stosy |
Skrobia | 2 łyżki stołowe. l. |
Proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
krople czekolady | 2-3 łyżki. l. |
Gotowanie krok po kroku
Wnętrze ciasta będzie miękkie i delikatne. A krople czekolady doskonale uzupełnią jego magiczny smak i staną się atrakcją Twojego deseru. Tę babeczkę szczególnie docenią młodsi członkowie rodziny. Ponadto będzie świetnym dodatkiem do picia herbaty, jeśli spodziewasz się gości. W końcu gotowanie jest szybkie i łatwe, a zarówno Ty, jak i Twoi domownicy i goście będą cieszyć się Twoim małym kulinarnym arcydziełem.
Przepis
W tej gospodyni domowej Marina Lomaka pokazuje proces robienia ciasta powietrznego na śmietanie z kroplami czekolady. Cały przepis jest opisany wystarczająco szczegółowo i przejrzyście, więc przygotowanie takiego deseru nie będzie dla Ciebie trudne. Ponadto poniżej przedstawiono szczegółową listę składników, co jest również bardzo wygodne dla każdej gospodyni domowej.
Jak widać, zrobienie pysznej i przewiewnej babeczki nie jest takie trudne. Polecamy jak najszybciej wypróbować ten przepis i sprawić przyjemność swoim bliskim. W tym przepisie jako dodatek zastosowano krople czekolady (okruszki). Ale istnieje wiele różnych dodatków do ciasta na śmietanie w piekarniku. Co umieściłbyś w swojej babeczce?
Inne przepisy na babeczki
Babeczka na kefirze
babeczka waniliowa
ciasto cytrynowe
Babeczka na śmietanie
Babeczka z wiśniami
Miłego czytania!