Contents
Sprzęt i przybory kuchenne:
- kuchenka gazowa lub elektryczna;
- patelnia;
- deska do krojenia;
- nóż;
- talerze na składniki;
- łyżka do mieszania lub trzepaczka;
- Łopatka.
Składniki
Nazwa | Ilość |
Kefir | 500 ml |
jajko | 6 szt. |
Soda | 1 łyżeczka |
Mąka | 3,5 stosu. |
Sól | 0,5 łyżeczki |
pęczek zielonej cebuli | smak |
Gotowanie krok po kroku
Rada
- Rozwałkuj ciasto drożdżowe lub francuskie bardzo cienko, aby gotowe nadzienie mogło zająć większość gotowego ciasta.
- Takie ciasta można zarówno smażyć, jak i piec, nadal będą niesamowicie smaczne.
- Powinieneś wiedzieć, że do gotowania używa się tylko zielonej cebuli, ale nie cebuli.
- Wraz z zieloną cebulą możesz dodać dowolne warzywa, w tym koperek i pietruszkę.
- Niektóre gospodynie zastępują cebulę młodymi burakami, będzie też pyszna.
- Ciasta można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło, będą równie smaczne.
- Dobrze uzupełniają zupę lub rosół, podają ciasta zamiast chleba.
- Niektórzy jedzą ciasta z herbatą, ale to kwestia gustu.
Przepis
Proponuję bardziej szczegółowo zapoznać się z przepisem. Będzie można dokładniej przyjrzeć się procesowi przygotowania ciasta i wypieku ciast, a także zobaczyć dodatkowe komentarze autora.
Czy raczyłeś już swoją rodzinę i przyjaciół tymi prostymi i niesamowicie pysznymi daniami? Może znasz swoje sztuczki w robieniu ciast? Podziel się z nami swoimi sukcesami i komentarzami, gotujmy razem!
Inne przepisy na ciasto
Ciasta z ryżem i jajkiem
Słodkie ciasta
Ciasta serowe
Ciasta francuskie
Ciasta z jabłkami
Miłego czytania!