
Sprzęt i przybory kuchenne: piekarnik, mikser, miska głęboka, deska do krojenia, nóż, naczynie do pieczenia, sito, szpatułka silikonowa, łyżka stołowa.
Składniki
masło | 250g |
skrobia | 100 gramów |
rafinowany olej słonecznikowy | 70 gramów |
cukier puder | 150 gramów |
mąka pszenna | 500 gramów |
cukier waniliowy | 10 gramów |
Gotowanie krok po kroku
Najpierw wyjmujemy z lodówki 250 g masła, doprowadzamy do temperatury pokojowej, powinno być bardzo miękkie. Miękkie masło włożyć do głębokiej miski. 
Bierzemy mikser, ubijamy masło, dodajemy do niego 10 g cukru waniliowego. 
Ciągle mieszając, dodaj do masła 70 g bezwonnego rafinowanego oleju słonecznikowego. Nadal bijemy mikserem. Do mieszanki olejowej wsypać 100 g cukru pudru, energicznie ubić mikserem. Bierzemy 150 g mąki pszennej, przesiewamy przez sito, wlewamy do słodkiej masy maślanej, dalej ubijamy mikserem. Ciasto zaczyna się rozwarstwiać, stając się jak podarte kawałki. 
Do całej masy dodać kolejne 150 g przesianej mąki pszennej, wziąć łyżkę stołową i dobrze z nią wymieszać. Pozostałą mąkę pszenną przesiać przez sito, wylać na dużą deskę do krojenia lub na stół. Z głębokiej miski przekładamy masę na suchą mąkę, zaczynamy intensywnie ugniatać rękami. Ugniataj ciasto do uzyskania pożądanej konsystencji. Powinien być miękki, elastyczny, nie przyklejać się do dłoni. Wskazane jest dodawanie mąki etapami, aby ciasto nie wchłonęło zbyt dużej ilości mąki. W razie potrzeby ciasto można owinąć folią spożywczą i wysłać do zamrażarki na 15 minut, po zamrożeniu znacznie łatwiej jest pracować z ciastem – nie kruszy się. 
Gotowe miękkie ciasto, za pomocą noża, dzieli się na trzy części. Wykonujemy kiełbaski ze wszystkich części. 
Każdą kiełbasę pokrój na równe małe kawałki. 
Wyciągamy naczynie do pieczenia lub blachę do pieczenia, przykrywamy pergaminem, układamy pokrojone kawałki ciasta tak, aby nacięcie znajdowało się na dole i nie stykały się ze sobą. 
Włącz piekarnik, podgrzej go do 180 stopni. Formę z ciasteczkami wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy około 10 – 15 minut. Ciasto zmieni kolor na biały i zacznie nabierać złotego koloru. Pliki cookie są gotowe. Nie może być prześwietlony w piekarniku, w przeciwnym razie będzie suchy i szczelny. 
Gorące ciasteczka natychmiast przenosimy do przygotowanego naczynia, obficie posypujemy 50 g cukru pudru. 
Ciasteczka okazały się pachnące, kruche, kruche, bardzo smaczne. Smacznego.
Przepis
Dzisiaj zrobiłeś własne ciasteczka z topniejącego śniegu. To kruche ciastko, które nie przypomina żadnych innych – nie ma w nim absolutnie żadnych jajek, a zamiast cukru ma cukier puder. Ciasto zawiera również skrobię, która sprawia, że wątroba jest krucha i krucha, co jest korzystne tylko dla ciasteczek. Zajrzyj, a przekonasz się o prostocie przygotowania cukierniczego arcydzieła.
Dzisiaj nauczyłeś się piec kruche ciasteczka Topniejący śnieg. Te ciasteczka powstają z prostych składników, takie produkty są zawsze w każdym domu. W bardzo krótkim czasie będziesz mógł upiec pachnące, chrupiące, kruche, bardzo smaczne ciasteczka, które rozpływają się w ustach. Napisz do nas, czy udało Ci się upiec takie ciasteczka? Podobał Ci się film o gotowaniu do tego dania? Jak często pieczesz Topniejący Śnieg? Podziel się swoimi nowymi przepisami na wypieki.
Inne przepisy na ciasteczka
Ciastka na piwie
szablowe ciasteczka
ciasteczka sabaudzkie
Ciasteczka owsiane
Ciasteczka
Miłego czytania!