Ciasteczka Topienie śniegu krok po kroku przepis ze zdjęciem

Kruche ciasteczka Topienie śniegu - szybki przepis

Sprzęt i przybory kuchenne: piekarnik, mikser, miska głęboka, deska do krojenia, nóż, naczynie do pieczenia, sito, szpatułka silikonowa, łyżka stołowa.

Składniki

masło 250g
skrobia 100 gramów
rafinowany olej słonecznikowy 70 gramów
cukier puder 150 gramów
mąka pszenna 500 gramów
cukier waniliowy 10 gramów

Gotowanie krok po kroku

  • Najpierw wyjmujemy z lodówki 250 g masła, doprowadzamy do temperatury pokojowej, powinno być bardzo miękkie. Miękkie masło włożyć do głębokiej miski.

    Aby przygotować ciasteczka z topniejącego śniegu, przygotuj składniki

  • Bierzemy mikser, ubijamy masło, dodajemy do niego 10 g cukru waniliowego.

    Ubij składniki na ciasteczka z topniejącego śniegu.

  • Ciągle mieszając, dodaj do masła 70 g bezwonnego rafinowanego oleju słonecznikowego. Nadal bijemy mikserem. Do mieszanki olejowej wsypać 100 g cukru pudru, energicznie ubić mikserem. Bierzemy 150 g mąki pszennej, przesiewamy przez sito, wlewamy do słodkiej masy maślanej, dalej ubijamy mikserem. Ciasto zaczyna się rozwarstwiać, stając się jak podarte kawałki.

    Aby przygotować topiące się śnieżne ciasteczka, zagnieść ciasto

  • Do całej masy dodać kolejne 150 g przesianej mąki pszennej, wziąć łyżkę stołową i dobrze z nią wymieszać. Pozostałą mąkę pszenną przesiać przez sito, wylać na dużą deskę do krojenia lub na stół. Z głębokiej miski przekładamy masę na suchą mąkę, zaczynamy intensywnie ugniatać rękami. Ugniataj ciasto do uzyskania pożądanej konsystencji. Powinien być miękki, elastyczny, nie przyklejać się do dłoni. Wskazane jest dodawanie mąki etapami, aby ciasto nie wchłonęło zbyt dużej ilości mąki. W razie potrzeby ciasto można owinąć folią spożywczą i wysłać do zamrażarki na 15 minut, po zamrożeniu znacznie łatwiej jest pracować z ciastem – nie kruszy się.

    Aby zrobić topiące się śnieżne ciasteczka, przesiej mąkę

  • Gotowe miękkie ciasto, za pomocą noża, dzieli się na trzy części. Wykonujemy kiełbaski ze wszystkich części.

    Aby przygotować topiące się śnieżne ciasteczka, rozwałkuj ciasto

  • Każdą kiełbasę pokrój na równe małe kawałki.

    Aby przygotować ciasteczka topniejący śnieg pokrój ciasto

  • Wyciągamy naczynie do pieczenia lub blachę do pieczenia, przykrywamy pergaminem, układamy pokrojone kawałki ciasta tak, aby nacięcie znajdowało się na dole i nie stykały się ze sobą.

    Aby zrobić topiące się śnieżne ciasteczka, rozgrzej piekarnik

  • Włącz piekarnik, podgrzej go do 180 stopni. Formę z ciasteczkami wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy około 10 – 15 minut. Ciasto zmieni kolor na biały i zacznie nabierać złotego koloru. Pliki cookie są gotowe. Nie może być prześwietlony w piekarniku, w przeciwnym razie będzie suchy i szczelny.

    Aby przygotować topiące się ciasteczka śnieżne, przygotuj formę

  • Gorące ciasteczka natychmiast przenosimy do przygotowanego naczynia, obficie posypujemy 50 g cukru pudru.

    ciasteczka topniejące śnieg gotowe

  • Ciasteczka okazały się pachnące, kruche, kruche, bardzo smaczne. Smacznego.

    Przepis

    Dzisiaj zrobiłeś własne ciasteczka z topniejącego śniegu. To kruche ciastko, które nie przypomina żadnych innych – nie ma w nim absolutnie żadnych jajek, a zamiast cukru ma cukier puder. Ciasto zawiera również skrobię, która sprawia, że ​​wątroba jest krucha i krucha, co jest korzystne tylko dla ciasteczek. Zajrzyj, a przekonasz się o prostocie przygotowania cukierniczego arcydzieła.

    Dzisiaj nauczyłeś się piec kruche ciasteczka Topniejący śnieg. Te ciasteczka powstają z prostych składników, takie produkty są zawsze w każdym domu. W bardzo krótkim czasie będziesz mógł upiec pachnące, chrupiące, kruche, bardzo smaczne ciasteczka, które rozpływają się w ustach. Napisz do nas, czy udało Ci się upiec takie ciasteczka? Podobał Ci się film o gotowaniu do tego dania? Jak często pieczesz Topniejący Śnieg? Podziel się swoimi nowymi przepisami na wypieki.

    Inne przepisy na ciasteczka

    Ciastka na piwie

    szablowe ciasteczka

    ciasteczka sabaudzkie

    Ciasteczka owsiane

    Ciasteczka

    Miłego czytania!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author