Sprzęt i przybory kuchenne: waga kuchenna, miarka, sitko, łyżeczka, łyżka stołowa, wypiekacz do chleba.
Składniki
Produkt | Ilość |
Woda | 270 ml |
Sól | 1 łyżeczka |
Olej roślinny | 2 łyżki stołowe. l. |
Mąka pszenna | 500 gramów |
Suche drożdże | 11 gramów |
Gotowanie krok po kroku
Następnie ułóż go na powierzchni roboczej, podziel na części i zwiń w cienką warstwę. Aby zapobiec zwijaniu się ciasta podczas wałkowania jednej z części, resztę przykryj ręcznikiem lub folią spożywczą. Ponadto zwinięte ciasto z reguły układa się na blasze do pieczenia, uprzednio nasmarowanej warzywami lub masłem. Możesz również użyć papieru do pieczenia. Następnie ciasto obficie smaruje się keczupem lub sosem, rozprowadza nadzienie i przykrywa tartym serem. Pizza wypiekana jest w temperaturze 180-200 stopni, w zależności od charakterystyki piekarnika i ilości nadzienia, przez 15-25 minut.
Przepis
W tym znajdziesz szczegółowe instrukcje dotyczące robienia prawdziwego ciasta na pizzę w maszynie do chleba. Autor szczegółowo opisuje, jakie składniki są do tego potrzebne i w jakich proporcjach należy je mieszać. A także wyraźnie pokazuje, jaki rodzaj ciasta jest wynikiem.
Więc teraz wiesz, jak zagnieść prawdziwe włoskie ciasto do pizzy za pomocą maszyny do chleba. Czy kiedykolwiek używałeś wypiekacza do chleba do wyrabiania ciasta? Czy zauważyłeś różnicę w ugniataniu rękoma? Jakie ciasto otrzymuje się z takiego ciasta? Podobał Ci się nasz przepis? Czy jesteś gotów sam to powtórzyć? Zapraszam do zostawiania komentarzy.
Inne przepisy na ciasto do pizzy
ciasto na pizzę
ciasto na pizzę
Ciasto na wodzie
Ciasto drożdżowe na pizzę
Ciasto drożdżowe na pizzę
Miłego czytania!