Ciasta z kapustą były tradycyjnie pieczone w Rosji na święta, więc to danie jest tradycyjne dla naszego stołu. Żyjemy jednak w dobie postępu technologicznego, więc grzechem jest nie wykorzystać ulubionego pomocnika kulinarnego do zrobienia pysznego ciasta. Nie można go uznać za danie na uroczystość, jak na przykład kurczak z jabłkami. Ale na weekendowy rodzinny obiad, kapusta z Redmond (lub jakakolwiek inna) jest świetną i szybką alternatywą dla innych dań.
Ciasto z kapustą. 5 sekretów gotowania
leniwy placek z kapusty
Ten przepis na ciasto z kapustą w powolnej kuchence absolutnie nie jest kłopotliwy. Spróbuj ugotować go w oryginalnej formie, a następnie eksperymentuj z nadzieniami (może to być mięso, a nawet ryba).
Będziesz potrzebować:
- kapusta – 450 g;
- mąka pszenna – szklanka;
- cukier i sól – 0,5 łyżeczki na ciasto i na nadzienie do smaku;
- masło – 100 g;
- proszek do pieczenia – 2/3 łyżeczki;
- kwaśna śmietana – 250 g (odpowiednie jest minimum 10% tłuszczu);
- jajka – 3 szt.
Gotowanie
Przepisy z kapustą i innymi nadzieniami
Oferujemy jeszcze kilka opcji gotowania ciasta z kapustą w powolnej kuchence. Z mięsem mielonym okaże się bardziej satysfakcjonujący, a z grzybami całkowicie wegetariański.
z mięsem mielonym
W cieście z kapustą i mięsem mielonym w powolnej kuchence wkładamy surowe nadzienie do ciasta, aby było miękkie, smakowało jak gulasz lub gotowane mięso. Ale jeśli twoja rodzina woli smażone mięso mielone, możesz je wstępnie ugotować na patelni z cebulą. Ale nie doprowadzaj do pełnej gotowości, ponieważ mięso mielone wyschnie.
Używaj więc produktów:
- kapusta – 500 g;
- mięso mielone – 350 g dowolnego, według własnego uznania;
- cebula – 1 głowa;
- jajko – 3 szt .;
- mąka – 6 łyżek. łyżki;
- proszek do pieczenia – łyżka deserowa;
- śmietana -100 g.
Gotowanie
Z grzybami
Ciasto z kapustą i grzybami w wolnym naczyniu smakuje pysznie zarówno na ciepło, jak i po wystygnięciu. Wybierz dowolne grzyby do nadzienia i określ ich liczbę, a także kapustę według własnego uznania. Jeśli chcesz dużo dodatków, użyj:
kapusta – 500 g;- grzyby – 500 g;
- jajka – 3 szt .;
- twarożek (miękki) i majonez – 5 łyżek. łyżki;
- kefir (w razie potrzeby, jeśli ciasto jest gęste);
- mąka – 250 g;
- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki;
- skrobia ziemniaczana – 2 łyżki. łyżki;
- szczypta soli
Gotowanie
Tak łatwo jest ugotować ciasto z kapustą w powolnej kuchence. Przepisy ze zdjęciem naszej recenzji powie Ci kroki, krok po kroku. W ten sam sposób możesz szybko ugotować ciasta z kapustą. A danie możesz podawać zarówno samodzielnie, jak i z sałatką ze świeżych warzyw. Spróbuj!
Inne przepisy na ciasto
Ciasto grzybowe
Ciasto z marchwi i pomarańczy
Ciasto drożdżowe na ciasto z dżemem Ciasto francuskie z wiśniami Clafoutis Ciasto z kurczakiem w
galarecie
Smacznego!