Sprzęt i przybory kuchenne: kilka pojemników różnej wielkości, łopatka lub łyżka stołowa, sito, miarka, wolnowar.
Składniki
Produkt | Ilość |
mleko | 250 ml |
Cukier | 200 gramów |
Mąka pszenna | 140 gramów |
kakao w proszku | 50g |
jajko | 2 szt. |
proszek do pieczenia ciasta | 1 opakowanie |
Wanilina | 1 gram |
Olej słonecznikowy | 4 łyżki. l. |
Masło | 10 gramów |
Gotowanie krok po kroku
Czy wiedziałeś? Możesz dodać różne dodatki do babeczki, aby nasycić jej smak. Mogą to być dowolne owoce, jagody, suszone owoce, dżemy, dżemy, orzechy, cynamon i inne składniki, które lubisz.
Przepis
Gotowanie babeczki w powolnej kuchence jest bardzo proste, a najważniejsze jest przygotowanie odpowiedniego ciasta. Aby jak najlepiej wykorzystać ten proces, zapoznaj się z przepisem na to danie i zdobądź kilka cennych wskazówek od autora jako bonus.
Babeczka w powolnej kuchence to świetny deser, który na pewno spodoba się Tobie i Twoim bliskim, ponieważ jest tak łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Teraz, znając przepis, możesz go gotować przynajmniej codziennie! A jakie potrawy najczęściej gotujesz w powolnej kuchence? Jakie dodatkowe składniki dodałbyś do tej babeczki, aby smakowała lepiej? Podziel się swoimi opiniami i doświadczeniami w komentarzach, napisz, jeśli chcesz uzupełnić lub skrytykować przepis. Dziękuję za uwagę, życzę miłego posiłku!
Inne przepisy na babeczki
Babeczka w maszynie do chleba
Babeczki twarogowe
Babeczki z płynnym nadzieniem
Babeczka z kwaśnym mlekiem
miodowa babeczka
Miłego czytania!