Sprzęt i przybory kuchenne: tarka, sitko, otwieracz do puszek, miska głęboka.
Składniki
Nazwa | Ilość |
Ser topiony | 2 szt. |
Paluszki krabowe | 250g |
Kukurydza w puszce | 1 bank |
majonez | 150 ml |
Zielony koperkowy | 3 gałęzie |
Gotowanie krok po kroku
Przekąski francuskie bułeczki ptysiowe są przygotowywane z różnymi nadzieniami: mięsnym, rybnym, warzywnym, twarożkiem, jajkiem, serem, grzybami i nie tylko. Sałatki warzywne z drobno posiekanych składników stosuje się również jako wypełniacz (nie zaleca się spożywania wodnistych warzyw lub płynnych sosów sałatkowych), sałatek mięsnych, mieszanek warzywno-grzybowych.
Do nadzienia odpowiednie są wszelkie masy, które są przeznaczone do nadziewania jajek. Profiteroles to świetna alternatywa dla codziennych kanapek, ciekawy dodatek do świątecznego menu.
Ciasto parzone zaleca się rozpocząć bezpośrednio przed podaniem, aby ciasto nie wchłaniało płynu z nadzienia i nie zamoczyło. Pikantne lub słone profiteroles są oferowane jako samodzielna przekąska. Można je również podawać z zupami, bulionami, daniami głównymi, sałatkami. Podczas serwowania w porcjach bułki umieszcza się na osobnym małym talerzu do serwowania.
Przepis
W prezentowanym materiale zobaczysz szybkie przygotowanie pysznego pikantnego nadzienia do profiteroles. Po obejrzeniu wizualnej fabuły bez problemu przygotujesz masę do nadzienia.
Teraz już wiesz, jak w 10 minut przygotować nadzienie na wykwintną przekąskę, która ozdobi każdy stół, świąteczny lub codzienny.
Z jakich składników robisz francuskie nadzienia do bułek? Będziemy wdzięczni, jeśli w komentarzach do artykułu napiszesz przepis swojego wypełnienia.
Inne przepisy na wypieki
Farsz do samsy
Eklery z kremem malinowym
Pączki
Pączki
amerykańskie pączki
Miłego czytania!