Farsz do profiteroles według przepisu krok po kroku 🥙 ze zdjęciem

Pyszne nadzienie do przekąsek profiteroles 🥙

Sprzęt i przybory kuchenne: tarka, sitko, otwieracz do puszek, miska głęboka.

Składniki

Nazwa Ilość
Ser topiony 2 szt.
Paluszki krabowe 250g
Kukurydza w puszce 1 bank
majonez 150 ml
Zielony koperkowy 3 gałęzie

Gotowanie krok po kroku

  • Na grubej tarce zetrzyj ser topiony (2 sztuki) wyjęty z folii do głębokiej miski.

    Jak przygotować nadzienie do profiteroles

  • Usuń paluszki krabowe z opakowania. Zetrzyj na grubej tarce do sera.

    Aby przygotować nadzienie do profiteroles, przygotuj składniki

  • Otwórz puszkę kukurydzy, przełóż ją na sitko, aby spuścić płyn. Przełóż do miski.

    Aby przygotować nadzienie do profiteroles, wymieszaj składniki

  • Dodaj 150 gramów majonezu do mieszanki składników. Dobrze wymieszaj łyżką lub szpatułką. Spróbuj tego. W razie potrzeby dopraw solą lub pieprzem (przepis nie zawiera soli i czarnego pieprzu).

    Aby przygotować nadzienie do profiteroles, dodaj kwaśną śmietanę

  • Przygotowaną masę użyj do wypełnienia profiteroli. Aby wypchać bułkę, odetnij górną część bułki i użyj łyżeczki, aby wypełnić środek szkiełkiem. Pięknie ułóż wycięty top, jak „czapkę”. Udekoruj zielonym koperkiem (3 gałązki).

    Farsz do profiteroles według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

  • Przekąski francuskie bułeczki ptysiowe są przygotowywane z różnymi nadzieniami: mięsnym, rybnym, warzywnym, twarożkiem, jajkiem, serem, grzybami i nie tylko. Sałatki warzywne z drobno posiekanych składników stosuje się również jako wypełniacz (nie zaleca się spożywania wodnistych warzyw lub płynnych sosów sałatkowych), sałatek mięsnych, mieszanek warzywno-grzybowych.

    Do nadzienia odpowiednie są wszelkie masy, które są przeznaczone do nadziewania jajek. Profiteroles to świetna alternatywa dla codziennych kanapek, ciekawy dodatek do świątecznego menu.

    Ciasto parzone zaleca się rozpocząć bezpośrednio przed podaniem, aby ciasto nie wchłaniało płynu z nadzienia i nie zamoczyło. Pikantne lub słone profiteroles są oferowane jako samodzielna przekąska. Można je również podawać z zupami, bulionami, daniami głównymi, sałatkami. Podczas serwowania w porcjach bułki umieszcza się na osobnym małym talerzu do serwowania.

    Przepis

    W prezentowanym materiale zobaczysz szybkie przygotowanie pysznego pikantnego nadzienia do profiteroles. Po obejrzeniu wizualnej fabuły bez problemu przygotujesz masę do nadzienia.

    Teraz już wiesz, jak w 10 minut przygotować nadzienie na wykwintną przekąskę, która ozdobi każdy stół, świąteczny lub codzienny.

    Z jakich składników robisz francuskie nadzienia do bułek? Będziemy wdzięczni, jeśli w komentarzach do artykułu napiszesz przepis swojego wypełnienia.

    Inne przepisy na wypieki

    Farsz do samsy

    Eklery z kremem malinowym

    Pączki

    Pączki

    amerykańskie pączki

    Miłego czytania!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author