Fasola z kiełbaskami w powolnej kuchence według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Pyszna fasola z kiełbaskami - gotuj w powolnej kuchence 🍲

Sprzęt i przybory kuchenne: 

  • wagi kuchenne;
  • multicooker;
  • talerz;
  • patelnia;
  • zlewka;
  • deska do krojenia;
  • nóż kuchenny;
  • szpatułka do mieszania;
  • naczynia do serwowania.

Składniki

Produkt Ilość
fasolki 400 gramów
Cebula 1 głowa
Pomidory we własnym soku 200 gramów
Kiełbasy myśliwskie 4 rzeczy.
Przyprawy, sól smak
Czosnek 1-2 goździki
świeże warzywa 5 oddziałów
Olej roślinny 1,5 ul. l.
Przygotowana woda 4-5 stosów.

Gotowanie krok po kroku

  • Do takiego dania wskazane jest wcześniejsze przygotowanie fasoli (400 g). Najpierw należy go namoczyć w ciepłej wodzie przez 4-5 godzin, a najlepiej na noc. Następnie przełożyć do rondla, zalać wodą (4-5 stosów), rozpalić i gotować 2-4 godziny, dolewając w razie potrzeby wodę. Niektórzy zalecają wsypanie fasoli, zagotowanie, spuszczenie wody, wlanie nowej i gotowanie do miękkości. Możesz go również ugotować w powolnej kuchence. Aby to zrobić, przenieś namoczoną fasolę do miski, wlej wodę (4-5 stosów), zamknij pokrywę multicookera, wybierz program „Gulasz” i ustaw czas na 1,5-2 godziny. Jeśli Twój pomocnik ma tryb Fasola, zajmie to 1 godzinę.

    Fasolę należy najpierw ugotować.

  • Cebula (1 głowa) obrać i pokroić w drobną kostkę.

    Cebulę siekamy.

  • Wlej 1,5 łyżki stołowej do miski multicooker. l. olej roślinny, wybierz tryb „Smażenie”, wlej posiekaną cebulę i smaż na złoty kolor.

    Podsmaż posiekaną cebulę w misce multicooker.

  • Kiełbasy myśliwskie (4 szt.) Pokrój na duże kawałki, wyślij do cebuli, wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty. Możesz również wstępnie podsmażyć te składniki na patelni i przenieść je do miski multicooker.

    Kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do cebuli.

  • Dodaj gotowaną fasolę, pomidory we własnym soku (200 g), sól, wszelkie przyprawy do smaku (najważniejsze jest to, że łączy się je ze składnikami, na przykład kurkumą, bazylią, kolendrą, kminkiem, kolendrą itp.) I drobno posiekany czosnek (1-2 ząbki).

    Dodajemy również pomidory we własnym soku, przyprawy, czosnek.

  • Zamknij miskę multicooker, wybierz tryb „Gaszenie” i ustaw czas na 20 minut. Gotowe danie przekładamy do wygodnego naczynia, na wierzchu posypujemy świeżymi posiekanymi ziołami (5 gałązek) i możemy podawać do stołu. Smacznego!

    Jak widać, gotowanie fasoli w powolnej kuchence może być bardzo łatwe i szybkie.

  • Metody gotowania i podawania

    Fasola gotowana według tak prostego przepisu jest bardzo smaczna, soczysta i pachnąca. Danie to polubi nawet tym, którym obojętne są rośliny strączkowe. Nadaje się na obiad, a także jako lekka i pożywna kolacja.

    W ten sposób fasolę gotuje się z szeroką gamą produktów: grzybami, warzywami, mięsem, serem, a nawet śliwkami, miodem i orzechami włoskimi. Każdy więc może sobie przygotować takie danie, biorąc pod uwagę swoje pragnienia i preferencje.

    Przepis

    Możesz również znaleźć szczegółowe instrukcje krok po kroku dotyczące przygotowania tak bardzo smacznego i pożywnego dania.

    Jakie dania z fasoli lubisz gotować? Będziemy szczęśliwi, jeśli podzielisz się swoimi pysznymi przepisami i przydatnymi wskazówkami, jak gotować naprawdę miękką i pyszną fasolę. Wypróbuj ten przepis i nie zapomnij podzielić się swoją opinią i życzeniami w komentarzach.

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author