
Sprzęt i przybory kuchenne:
- wagi kuchenne;
- multicooker;
- talerz;
- patelnia;
- zlewka;
- deska do krojenia;
- nóż kuchenny;
- szpatułka do mieszania;
- naczynia do serwowania.
Składniki
Produkt | Ilość |
fasolki | 400 gramów |
Cebula | 1 głowa |
Pomidory we własnym soku | 200 gramów |
Kiełbasy myśliwskie | 4 rzeczy. |
Przyprawy, sól | smak |
Czosnek | 1-2 goździki |
świeże warzywa | 5 oddziałów |
Olej roślinny | 1,5 ul. l. |
Przygotowana woda | 4-5 stosów. |
Gotowanie krok po kroku
Do takiego dania wskazane jest wcześniejsze przygotowanie fasoli (400 g). Najpierw należy go namoczyć w ciepłej wodzie przez 4-5 godzin, a najlepiej na noc. Następnie przełożyć do rondla, zalać wodą (4-5 stosów), rozpalić i gotować 2-4 godziny, dolewając w razie potrzeby wodę. Niektórzy zalecają wsypanie fasoli, zagotowanie, spuszczenie wody, wlanie nowej i gotowanie do miękkości. Możesz go również ugotować w powolnej kuchence. Aby to zrobić, przenieś namoczoną fasolę do miski, wlej wodę (4-5 stosów), zamknij pokrywę multicookera, wybierz program „Gulasz” i ustaw czas na 1,5-2 godziny. Jeśli Twój pomocnik ma tryb Fasola, zajmie to 1 godzinę. 
Cebula (1 głowa) obrać i pokroić w drobną kostkę. 
Wlej 1,5 łyżki stołowej do miski multicooker. l. olej roślinny, wybierz tryb „Smażenie”, wlej posiekaną cebulę i smaż na złoty kolor. 
Kiełbasy myśliwskie (4 szt.) Pokrój na duże kawałki, wyślij do cebuli, wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty. Możesz również wstępnie podsmażyć te składniki na patelni i przenieść je do miski multicooker. 
Dodaj gotowaną fasolę, pomidory we własnym soku (200 g), sól, wszelkie przyprawy do smaku (najważniejsze jest to, że łączy się je ze składnikami, na przykład kurkumą, bazylią, kolendrą, kminkiem, kolendrą itp.) I drobno posiekany czosnek (1-2 ząbki). 
Zamknij miskę multicooker, wybierz tryb „Gaszenie” i ustaw czas na 20 minut. Gotowe danie przekładamy do wygodnego naczynia, na wierzchu posypujemy świeżymi posiekanymi ziołami (5 gałązek) i możemy podawać do stołu. Smacznego! 
Metody gotowania i podawania
Fasola gotowana według tak prostego przepisu jest bardzo smaczna, soczysta i pachnąca. Danie to polubi nawet tym, którym obojętne są rośliny strączkowe. Nadaje się na obiad, a także jako lekka i pożywna kolacja.
W ten sposób fasolę gotuje się z szeroką gamą produktów: grzybami, warzywami, mięsem, serem, a nawet śliwkami, miodem i orzechami włoskimi. Każdy więc może sobie przygotować takie danie, biorąc pod uwagę swoje pragnienia i preferencje.
Przepis
Możesz również znaleźć szczegółowe instrukcje krok po kroku dotyczące przygotowania tak bardzo smacznego i pożywnego dania.
Jakie dania z fasoli lubisz gotować? Będziemy szczęśliwi, jeśli podzielisz się swoimi pysznymi przepisami i przydatnymi wskazówkami, jak gotować naprawdę miękką i pyszną fasolę. Wypróbuj ten przepis i nie zapomnij podzielić się swoją opinią i życzeniami w komentarzach.