Sprzęt i przybory kuchenne:
- miska;
- tłuczka do ziemniaków;
- Łopatka;
- talerz;
- patelnia;
- hals;
- sito lub durszlak (metal);
- sterylizowane słoiki;
- obejmuje.
Składniki
Produkt | Ilość |
Czerwone porzeczki | 1 kg |
drobny cukier | 1 kg |
Gotowanie krok po kroku
Użyj odmian
Oczywiście taką galaretkę można jeść bez niczego – po prostu ciesząc się czystym smakiem porzeczek. Jednak ten składnik można stosować w dowolnych deserach i potrawach. Na przykład możesz użyć galaretki w następujących deserach:
- sernik twarogowy;
- ciasto galaretkowe bez pieczenia;
- ciasto sufletowe;
- ciasto;
- biszkopt z galaretką;
- ciasto z kwaśnej śmietany;
- ciasto musowe;
- ciasto lodowe;
- mrożony jogurt z kawałkami galaretki;
- lody z kawałkami galaretki;
- ser twarogowy deserowy;
- ciasta z galaretką i budyniem;
- sos dżemowy;
- Ciasta z galaretką;
- parfait;
- ciasto jogurtowe;
- ciasto śmietankowe z galaretką;
- ciasto śmietankowe z galaretką.
Istnieje wiele opcji deserów z galaretką i zawsze możesz zrobić galaretkę według tego przepisu. Możesz też zrobić pyszny deser z galaretką i bitą śmietaną, pełnotłustą śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Przepis
Aby bardziej szczegółowo poznać każdy etap przygotowywania galaretki z czerwonej porzeczki, zwróć na to uwagę. W nim kobieta podzieli się swoim autorskim przepisem i podpowie, jak zrobić galaretkę bez użycia żelatyny i innych zagęszczaczy. Miłego oglądania!
Teraz już wiesz, jak zrobić galaretkę z czerwonej porzeczki z zaledwie dwóch składników – porzeczek i cukru. Przepis jest bardzo prosty, a każda gospodyni, nawet początkująca, może zrobić taką galaretkę. Nie potrzebujesz sokowirówki ani innych narzędzi, których nie ma w każdym domu. W ciągu zaledwie godziny możesz zrobić naturalną pyszną galaretkę i zadowolić nią całą rodzinę. Czy kiedykolwiek robiłeś galaretkę według tego przepisu? Czy wiesz, że nie musisz używać żelatyny? Napisz swoje odpowiedzi w komentarzach poniżej i daj nam znać, czy spodobał Ci się ten przepis!