Galaretka w multicookerze Redmond: przepis krok po kroku ze zdjęciem

Jak nauczyć się gotować pyszną galaretkę w wolnowarze Redmond

Sprzęt i przybory kuchenne: multicooker Redmond, deska do krojenia, nóż, gaza, łyżka cedzakowa, foremki do porcjowania, talerz.

Składniki

Produkt Ilość
Nogi wieprzowe 900 gramów
polędwica wołowa 300g
Cebula 300g
Marchewka 300g
Czosnek 10 gramów
Woda ~3,5 l
Sól smak
Ziarna czarnego pieprzu smak
Liść laurowy smak

Gotowanie krok po kroku

  • Myjemy i suszymy 900 g udźców wieprzowych i 300 g polędwicy wołowej. Zmiel nogi tak, aby wygodnie mieściły się w misce multicooker. Pokrój wołowinę na średnie kawałki.

    Pokrój wołowinę na kawałki.

  • Oczyszczamy z łuski 300 g cebuli (1 duża cebula). Nie miel jej, dla wygody możesz pokroić cebulę na pół.

    Cebulę myjemy i po prostu kroimy na pół.

  • Myjemy i czyścimy z niejadalnych części 300 g marchwi. Pokrój w cienkie plasterki lub plastry.

    Kroimy marchewki.

  • Obierz i drobno posiekaj 10 g czosnku. Możesz też zetrzeć go na drobnej tarce, ale lepiej nie przepuszczać go przez prasę, aby pozostało mniej więcej całe kawałki, a nie kleik.

    Drobno posiekaj czosnek.

  • Wszystkie składniki wkładamy do miski multicooker, dodajemy przyprawy do smaku: sól, czarny pieprz i liść laurowy.

    Włóż mięso i warzywa do miski multicooker, dodaj sól i pieprz.

  • Napełnij multicooker wodą do kreski maksimum.

    Wlej wodę do multicookera.

  • Zamykamy pokrywkę i na multicookerze ustawiamy tryb „Gaszenie”, a czas to 5 godzin. Naciskamy przycisk „Start” i gotujemy naszą przyszłą galaretkę do końca programu pod pokrywką.

    Ustaw tryb gaszenia na 5 godzin.

  • Następnie otwórz pokrywkę i wyjmij cebulę z miski łyżką cedzakową. Bulion filtrujemy przez gazę zwilżoną zimną wodą, złożoną w 4 warstwy. Niech mięso ostygnie. Oddziel miąższ od udźców wieprzowych od kości i dodaj do wołowiny. Rozłóż mięso z marchewką równomiernie na formach, dodaj trochę więcej czosnku, wlej bulion i wstaw do lodówki na 5-6 godzin. Gotowa galaretka podawana jest na stół, ozdobiona różnymi aromatycznymi ziołami i ziołami. Bardzo smaczne będzie zjedzenie go z ostrą musztardą lub chrzanem.

    Teraz wiesz, jak gotować galaretowane mięso w powolnej kuchence Redmond.

  • Przepis

    Gotowanie galaretki w wolnowarze Redmond jest bardzo proste, ale jeśli nigdy wcześniej nie gotowałeś takiego dania i masz co do tego wątpliwości, zapoznaj się z przepisem, który wyraźnie pokaże wszystkie kroki.

    Nauczyłeś się więc, jak łatwo jest ugotować swoją ulubioną świąteczną galaretkę, jeśli masz wolnowar Redmond. Jeśli dokładnie zastosujesz się do przepisu, powinieneś otrzymać niesamowicie delikatną i bardzo pachnącą galaretkę, która stanie się ozdobą stołu. I będzie smakować nie gorzej niż jego odpowiednik, ugotowany po staromodny sposób w rondlu. Lubisz galaretki czy wolisz zupy w płynie? Z czym zwykle go podajesz i jak go udekorujesz? Opowiedz nam o tym w komentarzach, w tym samym miejscu wypowiedz swoją opinię na temat przepisu i uzupełnij go. Niech wszystkie Twoje dania będą najwyższej klasy, ciesz się posiłkiem!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author