Contents
Sprzęt i przybory kuchenne: płyta grzewcza, patelnia, rondel, łyżeczka, stół jadalny, miarka, nóż, deska do krojenia, tarka.
Składniki
Składniki | Ilość |
fasolki | 1 stos |
Cebula | 2 szt. |
Marchewka | 2 szt. |
Woda | 1 l |
Olej roślinny | 6 art. l. |
Sól | 1,5 łyżeczki |
Przyprawy | 1 łyżeczka |
Czosnek | 1-2 plastry |
koperek | 50g |
Gotowanie krok po kroku
Wskazówki dotyczące gotowania
- Nie solij fasoli podczas gotowania, aby szybciej się ugotowała.
- Aby szybciej przygotować to danie, użyj fasoli w puszkach.
- Używaj dowolnej odmiany fasoli, ale pamiętaj, że różne odmiany mają różne czasy gotowania.
- Po dodaniu marchewki możesz dodać trochę papryki.
- Aby uzyskać większą soczystość, możesz dodać trochę soku pomidorowego i pokrojone pomidory.
- Dla pikanterii i pikanterii modne jest dodawanie czarnego lub czerwonego mielonego pieprzu.
- Podawać fasolę jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych, a także sałatek warzywnych.
Przepis
Sprawdź przepis krok po kroku, aby zobaczyć wszystkie kroki związane z przygotowaniem gulaszu z fasoli.
Przygotuj to proste i pyszne danie i powiedz nam w komentarzach, czy spodobał Ci się przepis.