Sprzęt i przybory kuchenne: płyta grzewcza, garnek, patelnia, deska do krojenia, nóż, łopatka, łyżka stołowa, durszlak, miska.
Składniki
składniki | Ilość |
Zielona soczewica | 1 stos |
Cebula | 1 szt. |
Słodka papryka | 1 szt. |
koncentrat pomidorowy | 1 ul. l. |
Olej roślinny | 1 ul. l. |
Sól | smak |
Mięta i papryka | smak |
Gotowanie krok po kroku
Przepis
film od twórcy przepisu na soczewicę z cebulą i papryką szczegółowo zobrazuje cały proces gotowania. Zawsze przyjdzie na ratunek, jeśli jeden z kroków gotowania nie jest wystarczająco jasny lub szczegółowy w przewodniku krok po kroku. Z drugiej strony przyda się przegląd przed rozpoczęciem własnych działań.
W takim przypadku będziesz miał ogólne pojęcie o tym, co, jak i w jakiej kolejności musisz zrobić. Uprości to zadanie i zmniejszy możliwość własnych błędów.
Soczewica z cebulą i papryką to klasyczne tureckie danie. Łączy w sobie dobry smak, wysoką kaloryczność oraz prosty i szybki proces gotowania. Jednocześnie soczewica może służyć jako dodatek do każdego dania mięsnego, czy to kurczaka, czy ryby. Ponadto można użyć wielu przypraw i przypraw, aby nadać mu bogatszy i bardziej urozmaicony smak. Kminek, zira, mielony imbir, mieszanka papryki, kurkumy, szafranu i gałki muszkatołowej są odpowiednie.
Lubisz soczewicę z cebulą i papryką według klasycznej receptury? Podziel się swoją opinią lub pomysłami na gotowanie w komentarzach.
Inne przepisy na soczewicę
Kotlety z soczewicy
pyszna soczewica
Owsianka z soczewicy
Zupa z soczewicy
gotować soczewicę
Miłego czytania!