Sprzęt i przybory kuchenne: deska do krojenia, patelnia z pokrywką, nóż, drewniana szpatułka, ręczniki papierowe.
Składniki
mięso królicze | 1,5 kg |
Olej roślinny | 2 łyżki stołowe. l. |
Masło | 20 gramów |
Sól | smak |
Gotowanie krok po kroku
Czy wiedziałeś? Największy królik na świecie nazywał się Ralph z Wielkiej Brytanii. Kiedy miał 12 miesięcy pobił poprzedni rekord, który należała do własnej matki. W tym czasie jego waga przekraczała już 25 kilogramów, a miał ponad 130 cm, czyli więcej niż trzyletnie dziecko. Oczywiście królik nie pozostał niezauważony i został wpisany do Księgi Rekordów Guinnessa.
Przepis
Obserwuj proces gotowania, aby lepiej zapamiętać go lub poradzić sobie z niezrozumiałymi chwilami.
Więc nauczyłeś się gotować smażonego królika. Ten przepis nie zawiera niczego dodatkowego: mięsa, masła i soli, dzięki czemu nie musisz zawracać sobie głowy doborem przypraw, a w efekcie otrzymasz delikatne i bardzo soczyste dietetyczne mięso królicze ze smażoną skórką. Gotuj z przyjemnością i traktuj swoich bliskich. Jeśli kiedykolwiek gotowałeś podobne danie i możesz udzielić cennej rady, powiedz nam o tym w komentarzach. Smacznego, niech Twoje potrawy przyniosą same korzyści i pozytywne.
Inne przepisy na króliki
Duszony królik z warzywami
Królik w winie ze śliwkami
Domowy gulasz z królika Duszony
królik z ziemniakami
Potrawka z królika ze świeżym tagliatelle
Smacznego!