Sprzęt i przybory kuchenne:
- pojemniki na składniki;
- formy do pieczenia;
- dwie patelnie;
- talerz;
- piekarnik;
- Łopatka;
- nóż;
- tablica;
- tarka;
- powierzchnia robocza;
- chochla lub łyżka.
Składniki
Produkt | Ilość |
Pieczarki | 400 gramów |
Cebula | 1 szt. |
Krem | 1 stos |
Czosnek | 1-2 goździki |
Mąka | 1 łyżeczka |
Sól | smak |
Pieprz | smak |
Zieleń | smak |
Masło | 50g |
Oliwa z oliwek | 3 art. l. |
Ser | 50g |
Gotowanie krok po kroku
Wariacje serwowania i dekorowania
Idealne połączenie składników, które zdradza smak grzybów, a przy tym tak proste – to wszystko można powiedzieć o Julienne. To danie idealnie wpasuje się na każdym świątecznym stole i samo w sobie będzie wyglądało bardzo efektownie. Możesz jednak uczynić boisko jeszcze piękniejszym, po prostu dodając kilka drobnych poprawek:
- Julienne podawaj w pięknych miseczkach, dekorując na wierzchu nie tylko ziołami, ale także suszonymi ziołami i przyprawami. Do dekoracji możesz dodać plasterek cytryny.
- Julienne gotuj w koszyczkach z ciasta – będzie jeszcze smaczniejsza!
- Danie podawać na dużej tacy, a pod spód położyć serwetki.
Do przepisu możesz dodać kurczaka, bekon, warzywa i cokolwiek chcesz. Najważniejsze – nie bój się eksperymentów i staraj się gotować z całego serca – wtedy twoje potrawy będą nie tylko najsmaczniejsze, ale także najpiękniejsze!
Przepis
Aby zapamiętać każdy punkt przygotowania Julienne i niczego nie zapomnieć, obejrzyj to. Po dokładnym przestudiowaniu całego materiału możesz szybko i łatwo przygotować tę samą Julienne w swojej kuchni. Miłego oglądania!
Teraz wiesz, jak gotować Julienne z grzybami w zaledwie pół godziny. Danie okazuje się bardzo soczyste, bogate w smaku i przypadnie do gustu miłośnikom grzybów i serów. Jeśli nie wiesz, jak zadowolić gości lub rodzinę na obiedzie, przygotuj taką Julienne. Czy kiedykolwiek gotowałeś Julienne? Jaki przepis i jakie składniki dodałeś? Podziel się swoimi przepisami poniżej w komentarzach!