Sprzęt i przybory kuchenne: tarka (opcja), ostry nóż, deska do krojenia, płyta grzewcza, głęboka patelnia, miarka.
Składniki
Gryka | 200 gramów |
Dowolne mięso | 300-400g |
Marchewka | 2 szt. |
Cebula | 2 szt. |
Keczup | 2-3 łyżki. l. |
Sól | smak |
Zmielony czarny pieprz | smak |
Olej roślinny do smażenia | 30 ml |
Gotowanie krok po kroku
Tak prosto i szybko dostaliśmy pełnowartościowe, niezależne danie 3 w 1 – dodatek, białko i warzywa. Idealnie nadaje się zarówno na lunch, jak i kolację.
Przed podaniem ułożyć owsiankę porcjami na talerzach, przybierając na wierzchu natkę pietruszki lub posiekane zioła. Dodatkowo zalecamy ustawienie na stole różnych sosów, takich jak śmietana, ketchup, musztarda itp., aby każdy uczestnik posiłku mógł wybrać dodatek do swoich upodobań. Smacznego!
Przepis
Zobacz także przegląd przepisu w formacie, aby wizualnie zweryfikować każdy krok. Zobaczysz, ile smażyć warzywa i mięso, a także rodzaj potrawy w efekcie końcowym.
Najważniejszą zasadą przy gotowaniu każdej potrawy jest dobry nastrój i miłość do tych, dla których jest przeznaczona. Mamy nadzieję, że kasza gryczana Twojego kupca wyszła rewelacyjnie, a wszyscy goście i członkowie rodziny docenili Twoje starania. Takie jedzenie, choć proste, bez dodatków, jest bardzo pożywne, satysfakcjonujące i zdrowe.
Koniecznie powiedz nam, jak twoja rodzina i ty sam postrzegałeś nowe danie, czy wszystko ci się podobało, czy chciałbyś coś zmienić. Nie zapominaj, że każdy rodzaj mięsa ma swoje właściwości smakowe, co prowadzi do zmiany w postrzeganiu całej potrawy. Dlatego nie bój się eksperymentować i znaleźć dokładnie „swój” gust.