Sprzęt i przybory kuchenne: multicooker, waga kuchenna, nóż, deska do krojenia, tarka gruba, łyżka silikonowa, miarka (multi-szklanka z multicookera).
Składniki
Mięso | 450 gramów |
Kasza gryczana (kasza) | 240 gramów |
Cebula | 1 szt. |
Marchewka | 1 szt. |
Sól | 2 łyżeczki |
Woda | 600 ml |
Gotowanie krok po kroku
Przygotowanie składników
- Opłucz mięso i pozwól wodzie spłynąć. Możesz wziąć każdy rodzaj mięsa – wołowina, wieprzowina, kurczak. Różnica będzie polegać tylko na tym, jak długo będzie duszona. Następnie pokrój mięso na średniej wielkości kawałki (w razie potrzeby możesz je pokroić dość drobno).
- Obierz cebulę i marchewkę. Opłucz je pod bieżącą wodą.
- Drobno posiekaj cebulę (w kostkę).
- Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
- Odmierz za pomocą multikieliszki (tzw. szklanek plastikowych, które sprzedawane są w zestawie z multicooker) lub miarki 40 ml wody.
Gotowanie dania
Przepis
Zobacz, jak łatwo i prosto zrobić kaszę gryczaną z mięsem w powolnym naczyniu. Zobaczysz każdy etap procesu i upewnij się, że jest to idealne danie dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie. Miłego oglądania.
Podczas przygotowywania potrawy w powolnej kuchence możesz robić inne rzeczy. Ponadto będziesz miał tylko miskę multicooker i nóż z brudną tarką. Zaoszczędzi to również czas. A poza tym kasza gryczana to najbardziej ulubiona owsianka w naszych krajach, ale z mięsem przypadnie do gustu każdemu dorosłemu i dziecku! To danie najlepiej podawać ze świeżymi warzywami lub sałatkami warzywnymi. Opowiedz nam o swoich doświadczeniach z multicookerem. Jakie danie najczęściej w nim gotujesz?