Sprzęt i przybory kuchenne:
- zlewka;
- pojemniki na składniki;
- talerz;
- rondel grubościenny;
- łyżka;
- patelnia;
- pokrywka.
Składniki
Produkt | Ilość |
Gryka | 200 gramów |
mleko | 1 l |
Woda | 400 ml |
Masło | 80 gramów |
Sól | smak |
Cukier | smak |
Gotowanie krok po kroku
Wariacje kulinarne
Ktoś pamięta kaszę gryczaną z mlekiem jako ulubioną potrawę z dzieciństwa, a ktoś nigdy jej nie lubił i nie rozumiał tego połączenia produktów. Jednak jako osoba dorosła przeceniasz swoje nawyki żywieniowe i często zmieniasz zdanie. Dlatego nawet ci, którym kiedyś ta owsianka nie smakowała, teraz z radością miażdżą ją na obu policzkach. Co więcej, bardzo łatwo jest ugotować kaszę gryczaną w rondlu, a jeszcze łatwiej zrobić to w powolnym naczyniu!
Oto krótka instrukcja, jak gotować kaszę gryczaną z mlekiem w powolnej kuchence:
Przepis
Obejrzyj to, aby dokładnie przestudiować każdy etap gotowania kaszy gryczanej z mlekiem. Ważne jest, aby przestrzegać proporcji i prawidłowo usmażyć owsiankę na patelni, a także bardzo ważne jest dodawanie soli i cukru w odpowiedniej kolejności. Wszystko to i kilka innych wskazówek, jak gotować kaszę gryczaną w mleku, dowiesz się z. Miłego oglądania!
Teraz wiesz, jak gotować kaszę gryczaną z mlekiem w rondelku o grubych ściankach. Jeśli masz powolną kuchenkę, spróbuj ugotować w niej taką owsiankę – będzie to znacznie łatwiejsze. Lubisz kaszę gryczaną z mlekiem? Wiele osób pamięta to danie z dzieciństwa, kiedy taką owsiankę podawano w przedszkolach i szkołach. Pamiętasz? Podziel się swoimi wspomnieniami z tej owsianki, niezależnie od tego, czy ją kochałeś, czy nie i czy teraz kochasz tę owsiankę. Napisz poniżej w komentarzach!