Knedle serowe według przepisu krok po kroku z zdjęciem

Niezwykłe pierogi z serem Adyghe i kremem z buraków

Sprzęt i przybory kuchenne:

  • głęboka miska;
  • Łopatka;
  • łyżka;
  • wagi kuchenne;
  • zlewka;
  • patelnia;
  • tarka;
  • deska do krojenia;
  • nóż;
  • cedzidło;
  • mikser;
  • talerz;
  • talerz;
  • kształt (możesz użyć kubka lub szklanki);
  • Papier do pieczenia;
  • piekarnik.

Składniki

Produkt Ilość
Mąka pszenna 350 gramów
Kurze jajo 1 szt.
Woda 200 ml
Krem tłusty 100 ml
Ser Adyge 400 gramów
Buraczany 200 gramów
zmielona gałka muszkatołowa 10 gramów
Miód 1 ul. l.
Sól smak
Zieloni (opcjonalnie) smak
Masło 10 gramów

Gotowanie krok po kroku

  • Stopniowo mieszaj przesianą mąkę z zimną wodą i dodaj sól. Dla tych, którzy mają niewielkie doświadczenie z ciastem, lepiej dodać 1 jajko kurze. Zaczynamy ugniatać. Aby ciasto było bardziej elastyczne, możesz dodać 1 łyżkę. l. tłusta śmietana lub olej roślinny.

    Zagnieść ciasto na bazie mąki, soli, wody i jajek.

  • Najpierw zagnieść cienkie ciasto i odstawić na 15 minut.

    Najpierw zwilż ciasto, odstaw na 15 minut.

  • Następnie dodaj resztę mąki i wyrabiaj, aż ciasto przestanie przyklejać się do rąk. Zawiń ugniecione ciasto w folię spożywczą i odstaw na 30 minut.

    Dodaj pozostałą mąkę i zagnieść ciaśniejsze ciasto.

  • Gdy ciasto odpoczywa, zacznij przygotowywać nadzienie. Ser Adyghe nacieramy na grubej tarce.

    Na nadzienie zetrzyj ser Adyghe.

  • Dodaj trochę ciężkiej śmietany. Powinieneś uzyskać jednorodną masę tłuszczową.

    Dodaj śmietanę do sera i wymieszaj.

  • Buraki należy najpierw piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Upieczone buraki kroimy na małe kawałki, aby wygodniej było zmielić je blenderem.

    Pokrój wcześniej upieczone buraki na kawałki.

  • Wysyłamy buraki do miski blendera. W razie potrzeby dodaj sól, trochę gałki muszkatołowej i 1 łyżkę. l. miód. Aby ułatwić ubijanie, dodaj trochę śmietanki.

    Rozprowadzamy buraki w misce blendera, dodajemy przyprawy, miód.

  • Zmiel blenderem do uzyskania gładkości.

    Po dodaniu odrobiny śmietanki ubij masę blenderem na gładką masę.

  • Aby puree z buraków było jeszcze bardziej przewiewne, ubij pozostałą śmietankę osobno i dodaj do niej. Delikatnie wymieszaj. Najlepiej zrobić to szpatułką.

    Śmietankę ubijamy osobno, mieszamy z masą buraczkową.

  • Następnie zaczynamy rozwałkować ciasto. Lekko oprószyć stół mąką, zagnieść ciasto i rozwałkować na warstwę o grubości 3 mm.

    Ciasto cienko rozwałkować.

  • Okrągłe półfabrykaty wyciskamy za pomocą formy. Zamiast formy możesz użyć szklanki lub filiżanki.

    Za pomocą foremki do ciastek lub szklanki wyciąć z ciasta kółka.

  • Na środku obrabianego przedmiotu ułóż trochę mielonego mięsa serowego.

    Na każdy wykroj nakładamy nadzienie serowe.

  • Następnie łączymy dwa rogi, potem kolejne dwa rogi, aby uzyskać węzeł i mocujemy krawędzie. Wynik powinien być kwadratową kopertą.

    Formujemy pierogi w formie kopert.

  • Zanurz knedle we wrzącej wodzie, gotuj na małym ogniu. Po ugotowaniu gotuj przez 5 minut.

    Ugotuj knedle w przegotowanej wodzie.

  • Gotowe pierogi należy doprawić masłem.

    Posmaruj gotowe pierogi masłem.

  • Knedle rozkładamy na porcjowanych talerzach, dekorujemy kremem z buraków. W razie potrzeby można również posypać drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego!

    Podczas serwowania takie pierogi z serem ozdabia się kremem z buraków.

  • Przepis

    Znajdziesz w nim szczegółowy przepis krok po kroku na wykonanie pierogów z serem Adyghe i kremem z buraków. Autorka szczegółowo opowiada, jak zagnieść ciasto, przygotować mielony ser i krem ​​z buraków. Oferuje również ciekawą formę szczypania pierogów w postaci kwadratowej koperty.

    Więc teraz wiesz, jak szybko i łatwo gotować pierogi z serem Adyghe i kremem z buraków. Czy przygotowałeś wcześniej coś podobnego? Jakie nadzienie wolisz do pierogów? Podobał Ci się nasz przepis? Podziel się swoją opinią w komentarzach.

    Inne przepisy na pierogi

    Vareniki z grzybami

    Knedle twarogowe

    Knedle Ziemniaczane

    Vareniki z cebulą

    Vareniki z surowymi ziemniakami

    Miłego czytania!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author