Koktajle z bananem i kefirem według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Koktajle z bananem i kefirem - smaczne i zdrowe dla sylwetki

Sprzęt i przybory kuchenne:

  • deska do krojenia;
  • nóż kuchenny;
  • blender z miską (stacjonarny, zatapialny lub z młynkiem);
  • 500 ml szklanka do serwowania;
  • rurka koktajlowa.

Składniki

Czy wiedziałeś?  Jagody Goji zawierają ogromną ilość pożytecznych i niezbędnych dla organizmu witamin i minerałów: 18 aminokwasów, 21 minerałów (potas, sód, wapń, magnez, żelazo, miedź, mangan, cynk i inne), witaminy E, C, B1, B2, B6 , karoten, polisacharydy, a także selen i german, które zapobiegają powstawaniu guzów nowotworowych oraz fisalina, stosowana w leczeniu białaczki.

Goji służy do odchudzania, przywracania funkcji wątroby i jelit, poprawia metabolizm i równowagę hormonalną, uspokaja układ nerwowy, zwiększa odporność, potencję i wytrzymałość.

Banan (można zastąpić owocami sezonowymi) 1 szt.
Jagody Goji (suszone) 1 ul. l.
Proszek cynamonowy 1/2 łyżeczki
Miód 2 łyżki stołowe. l.
Kefir 1-2,5% 300 ml

Sekwencja gotowania

  • Banana obieramy, kroimy w kółko, wkładamy do miski blendera.

    Aby zrobić koktajl bananowy, wyczyść składniki

  • Dodaj do banana 1 łyżkę. l. jagody goji, 1/2 łyżeczki. proszek cynamonowy, 2 łyżki. l. miód, na wierzch zalać 300 ml kefiru.

    Aby zrobić koktajl bananowy, wymieszaj składniki

  • Zmiel składniki w blenderze, aż będą gładkie.

    Aby zrobić smoothie z bananem, ubij składniki blenderem

  • Gotowy koktajl wlej do szklanki do serwowania, zanurz w niej rurkę koktajlową.

    Zdrowy koktajl bananowy jest gotowy.

  • Smacznego!

    Przepis

    film wyraźnie pokaże Ci proces przygotowania tego wspaniałego koktajlu o niezwykle korzystnych właściwościach. Opcja gotowania w przepisie jest pokazana za pomocą blendera zanurzeniowego.

    Drodzy Czytelnicy, dzisiaj zapoznaliście się z metodą przygotowania bardzo zdrowego, regenerującego i leczniczego koktajlu smoothie z wykorzystaniem unikalnych orientalnych jagód goji.

    Czy wiedziałeś?  Istnieje legenda, że ​​pewien Chińczyk imieniem Li Kin Yen żył 252 lata (1678-1930) dzięki temu, że codziennie jadł jagody goji na śniadanie, obiad i kolację.

    Goji ma 500 razy więcej witaminy C niż pomarańcze i cytryny, 15 razy więcej żelaza niż szpinak, znacznie więcej białka niż mleczko pszczele, a spożywanie tylko jednej łyżki jagód dziennie napełnia organizm wszystkimi niezbędnymi witaminami.

    Proszę podzielić się w komentarzach swoimi doświadczeniami z przygotowania, degustacji i stosowania tego wspaniałego napoju, wynikami regeneracji, odchudzania, opiniami, dodatkami i komentarzami. Powodzenia w gotowaniu pysznych i zdrowych potraw!

    Inne przepisy na napoje

    Herbata z imbirem i cytryną Sok z
    mrożonej czarnej porzeczki
    Masala chai
    Kawa z czekoladą
    Sok z rokitnika

    Smacznego!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author