Sprzęt i przybory kuchenne:
- miska lub patelnia (1,5-2 l) – 2 szt.
- talerz głęboki – 1 szt.
- patelnia – 1 szt.
- deska do krojenia – 1 szt.
- nóż kuchenny – 1 szt.
- prasa do czosnku – 1 szt.
- łyżka stołowa – 1 szt.
- naczynie do serwowania – 1 szt.
Składniki
filet z dorsza | 700 gramów |
Cebula | 1 szt. |
jajko | 1 szt. |
chleb pszenny | 3 kawałki |
Masło | 50g |
Sól | 1 łyżeczka bez zjeżdżalni |
Czosnek | 1 goździk |
Pieprz mielony (lub mieszanka papryk) | smak |
Mleko 2,5-3,2% | 200 gramów |
Bułka tarta | przez konsumpcję |
Olej roślinny | przez konsumpcję |
Cytryna do dekoracji | 1 szt. |
Dowolna zieleń do dekoracji | smak |
Gotowanie krok po kroku
Czy wiedziałeś? Aby farsz nie przyklejał się do rąk, wystarczy lekko zwilżyć je wodą. Zamiast bułki tartej możesz użyć mąki lub kaszy manny.
Przepis
Na filmie zobaczysz, jak krok po kroku gotować bardzo apetyczne kotlety z dorsza, poznasz niuanse całego procesu. Dowiesz się, jak prawidłowo uformować paszteciki i jak najlepiej udekorować naczynie do podania.
Miłego oglądania!
Drodzy czytelnicy, jeśli macie jakieś pytania lub chcecie wyrazić swoją opinię na temat przepisu, chcecie podzielić się swoimi wynikami gotowania, proszę zostawcie swoje komentarze poniżej. Interesują nas Twoje uzupełnienia i komentarze. Powodzenia w gotowaniu, sztuce kulinarnej i dobrym nastroju!
Inne przepisy na klopsiki
Kotlety gryczane Kotlety z
indyka z pieca
Kotlety mielone z kurczaka Kotlety
szczupakowe Kotlety z kurczaka
gotowane na parze
Smacznego!