Sprzęt i przybory kuchenne: nóż, deska do krojenia, rondel, łyżka, miska, łyżka cedzakowa, patelnia, talerz.
Składniki
Produkt | Ilość |
Łosoś | 300 – 400 g |
Ziemniak (średni | 4 rzeczy. |
Cebula | 1 szt. |
Marchewka | 2 szt. |
koperek | 1 pęczek |
Krem | 250 ml |
Woda | 2,5 litra |
Liść laurowy | 2 – 3 szt. |
Sól | 1 ul. l. |
Olej roślinny | 30 ml |
Gotowanie krok po kroku
Sekrety gotowania gotowanej ryby
- Aby nie zepsuć smaku ryby, nie zaleca się jej solenia przed gotowaniem.
- W celu jednolitego gotowania duże tusze są cięte na kawałki, a małe ryby gotowane w całości.
- Nadmiar wody pogarsza smak ryby. Jeśli to możliwe, weź mniej wody do gotowania.
- Niepożądane jest również szybkie gotowanie podczas gotowania. Bulion może stać się mętny.
- Jeśli gotujesz małą rybę w całości, nie wkładaj jej do bardzo gorącej wody. Z różnicy temperatur skóra może pęknąć, a gotowe danie straci swoją atrakcyjność.
- Jeśli ryba ma nieprzyjemny zapach, ogórek ogórkowy pomoże go zneutralizować. Dodaj go do bulionu podczas gotowania, a poprawisz smak potrawy.
- Bulion stanie się przezroczysty, jeśli zostanie kilkakrotnie przepuszczony przez kilka warstw wilgotnej gazy.
Przepis
To prosty przepis na kremową zupę z łososia. Zobaczysz, jakie składniki są potrzebne do takiej zupy, jak drobno są krojone, w jakiej kolejności są dodawane na patelnię. Jaki jest wynik zupy rybnej.
Najlepsze są zupy kremowe. A jeśli są z rybą, to generalnie przejadają się. Nasza zupa okazała się delikatna, obfita, a koperek nadaje jej wyjątkowego smaku. Zupa jest bardzo łatwa do zrobienia. Nawet jeśli nie masz umiejętności kulinarnych, ta zupa jest zdecydowanie dla Ciebie. Okazuje się bardzo smaczny, szybko przygotowany i nie może zawieść. Koniecznie gotuj z nami. Napisz w komentarzach: jak Wam się podobał kremowy smak tego dania? Jakiej ryby użyłeś? Smacznego!
Inne przepisy na zupy
Zupa z różowego łososia
Zupa z czerwonej ryby
Zupa z różowej głowy i ogona łososia Zupa z
różowego łososia
Zupa z czerwonej ryby ze śmietaną
Smacznego!