Królewski sernik z twarogiem w piekarniku według przepisu krok po kroku

Królewski sernik z twarogiem w piekarniku według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Sprzęt i przybory kuchenne: miska, folia spożywcza, łyżka, mikser.

Składniki

Mąka 3 stosy.
Cukier Stos 1,5-2.
Twarożek 300g
jajko 4 rzeczy.
Cukier waniliowy 1 gram
Masło 200 gramów
Sól 0,5 łyżeczki
Soda 0,5 łyżeczki

Gotowanie krok po kroku

Farsz do gotowania

  • Zacznijmy od nadzienia. Do głębokiej miski wlej 500 g twarogu, dodaj 4 jajka, szklankę cukru. Jeśli chcesz mniej słodkiego nadzienia, możesz dodać mniej cukru według własnego uznania.

    Aby przygotować królewski sernik, przygotuj składniki

  • Ubij masę blenderem zanurzeniowym na gładką masę, pozwól cukrem się rozpuścić. Jeśli nie masz blendera zanurzeniowego, twarożek można przetrzeć przez maszynkę do mięsa za pomocą drobnej siatki lub przetrzeć przez sito. Dodaj 1 g wanilii, kontynuuj ubijanie. Do wypieku tych serników używamy domowego, świeżego twarogu z pełnego mleka. Możesz wziąć dowolny, najważniejsze jest to, że jest smaczny bez kwaśności, lubisz go w smaku i zapachu. Gotowe nadzienie przykrywamy pokrywką lub ręcznikiem i odstawiamy do czasu, gdy będzie potrzebne.

    Aby przygotować królewski sernik, przygotuj nadzienie

  • Gotowanie ciasta

  • Teraz przygotujmy ciasto. Zetrzyj 200 g zimnego masła do głębokiej miski na grubej tarce. Zamiast masła do pieczenia można użyć margaryny, ale z masłem ciasto jest smaczniejsze. Aby ułatwić pracę z masłem, można je obtoczyć w mące, a każdą startą warstwę posypać mąką, aby nie nabrała jednej grudki.

    Do przygotowania królewskiego sernika przygotuj okruchy mąki

  • Do masła dodaj trzy szklanki przesianej, białej mąki najwyższej jakości, jedną szklankę cukru, pół łyżeczki soli i sody. Wszystko dobrze rozcieramy rękami do stanu okruchów.

    Aby przygotować królewski sernik, przesiej mąkę

  • Formujemy i pieczemy sernik

  • Naczynie do pieczenia nacieramy masłem lub olejem roślinnym. Pieczemy w okrągłym kształcie o średnicy 22 cm, możesz użyć dowolnego wyboru. Wypełniamy dno formy połową okruchów, robimy z niej boki. Nie jest konieczne zagęszczanie warstwy miękiszu.

    Aby przygotować królewski sernik, przygotuj bazę

  • Wlej nadzienie, posyp resztę okruchów na wierzchu, ułóż równą warstwę. Wysyłamy do piekarnika, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij go i pozwól mu trochę ostygnąć. Nożem oddzielamy boki sernika od ścianek formy. Jeśli formularz można odłączyć, otwórz go i wyjmij ciastka. Jeśli nagle nie możesz dostać ciasta, możesz położyć foremkę na mokrym ręczniku i odstawić na kilka minut. W ten sposób spód ciasta łatwo pozostanie w tyle za dnem formy.

    Aby przygotować królewski sernik, włóż składniki do foremki

  • Sernik pokrój na porcje i podawaj z ulubionym napojem. W razie potrzeby możesz posypać kwaśną śmietaną lub dżemem lub po prostu udekorować świeżymi jagodami.

    Królewski sernik z twarogiem w piekarniku według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

  • Przepis

    Proponujemy Ci spojrzenie, które pokazuje każdy etap tworzenia pysznego twarogowego sernika królewskiego. Dowiesz się, jak przygotować składniki, uformować sernik. Spójrz na wypieki.

    Sernik twarogowy według tego przepisu okazuje się bardzo piękny i smaczny, dlatego nazywany jest królewskim. Ze względu na to, że do wytworzenia wymaga dostępnych składników, każdy może go ugotować. Jeśli Twoja kuchnia ma już przyjemny aromat świeżych wypieków wydobywających się z piekarnika, koniecznie podziel się z nami wrażeniami z gotowego dania. Możesz zostawić swoje przepisy na proste i pyszne dania, z których każdy może skorzystać.

    Inne przepisy na sernik

    Serniki na słodko z twarogiem

    Serniki z twarogiem

    Serniki Z Rodzynkami

    Królewski sernik

    Nadzienie do serników

    Miłego czytania!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author