
Sprzęt i przybory kuchenne: multicooker, multiglass, tarka, nóż, deska do krojenia, łyżka, talerz do serwowania.
Składniki
Produkt | Ilość |
Gryka | 2 szklanki multi |
Dowolne mięso (wieprzowina, wołowina, kurczak) | 400 gramów |
Marchewka | 1 szt. |
Cebula | 1 szt. |
Bezwonny olej roślinny | 3 art. l. |
Przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
Sól | smak |
Zmielony czarny pieprz | smak |
Gorąca woda | 4 szklanki multi |
Gotowanie krok po kroku
Myjemy 400 g mięsa, usuwamy folie i żyłki, kroimy w średniej wielkości kostkę. Do tego dania nadaje się każde mięso: wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk. Wybierz to, co kochasz Ty i Twoja rodzina. 
Obierz jedną cebulę. Pokrójmy to na pół-pierścienie. Rozmiar zależy od twoich preferencji – możesz drobno posiekać lub posiekać większe. Jeśli twoja rodzina nie lubi cebuli, możesz się bez niej obejść. W razie potrzeby można dodać mielony czosnek. Zetrzyj jedną marchewkę na grubej tarce. Możesz go pokroić w plastry lub kostki, w wolnej kuchence stanie się bardzo miękki i smaczny. 
Włączamy multicooker. Wlej 3 łyżki do miski. l. bezwonny olej roślinny. Olej roślinny można zastąpić oliwą z oliwek. Ustawiamy tryb „Pieczenie” na 30 minut. Ten tryb można zastąpić programem „Smażenie”, tylko trzeba będzie ręcznie ustawić czas. 
Rozsmarowujemy posiekane mięso i mieszając od czasu do czasu smażymy przez 20 minut. Nadmiar wilgoci wyparuje, a mięso trochę się usmaży. 
Po 20 minutach dodaj posiekaną cebulę i marchewkę, wymieszaj. Gotujemy kolejne 10 minut do końca programu pieczenia. 
2 szklanki kaszy gryczanej należy posortować i umyć pod bieżącą wodą. 
Po sygnale dodaj kaszę gryczaną do mięsa i warzyw. 
Wlej 4 szklanki gorącej wody. 
Dodaj 1 łyżeczkę. przyprawy, sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj. Używaj dowolnych przypraw i przypraw. 
Zamykamy multicooker pokrywką, ustawiamy tryb „Ryż / płatki zbożowe” na 40 minut. Jeśli twój multicooker nie ma takiego programu, zrobią to takie tryby, jak „Pilaf”, „Kasza gryczana”, „Owsianka”. Przeczytaj instrukcję dołączoną do urządzenia, która wyraźnie wskazuje, który program jest odpowiedni dla tego konkretnego dania. 
Po sygnale dźwiękowym informującym o zakończeniu programu kasza gryczana jest gotowa. Wymieszaj, ułóż na talerzach i podawaj. Smacznego! 
Przepis
Koniecznie zajrzyj do przepisu, w którym zobaczysz, jak przygotować wszystkie składniki, w jakiej kolejności wkładać je do miski, jakich trybów potrzebujesz, aby ugotować to danie. Miłego oglądania!
Jeśli podobała Ci się ugotowana kasza gryczana z mięsem w powolnej kuchence lub takie danie już przygotowałeś i chcesz opisać swój przepis kulinarny, uzupełnić lub wprowadzić jakieś zmiany, to zostaw swoją recenzję poniżej. Przygotuj pyszną kaszę gryczaną z mięsem i warzywami, która przyniesie wiele korzyści Twojemu organizmowi, nasyci Cię i zachwyci!