Sprzęt i przybory kuchenne: multicooker, łopatka multicooker, parowar, nóż, deska do krojenia.
Składniki
Produkt | Ilość |
Czerwona ryba (różowy łosoś) | 600 g lub 4 steki |
Pieczarka | 250g |
Biały ryż długoziarnisty | 320 gramów |
Czysta gorąca woda | 450 gramów |
Olej roślinny | 30 gramów |
Cebula | 1-2 szt. |
Sól | smak |
Mieszanka pieprzowa | smak |
Gotowanie krok po kroku
Opcje dekorowania i serwowania
- Przygotowany w ten sposób różowy łosoś najlepiej komponuje się z białym ryżem, zgodnie z przepisem. Ale jeśli chcesz, możesz zmienić przystawkę. Dobrym substytutem będą ziemniaki gotowane lub puree.
- Nie zaleca się podawania ryb gotowanych na parze z makaronem i kaszą pszenną.
- Doskonałą opcją na lekki i zdrowy obiad będzie różowy łosoś na parze z warzywami.
- Udekoruj porcje pokrojonymi świeżymi warzywami i posiekanymi ziołami.
- Danie można również udekorować oliwkami.
- Plasterek cytryny może nadać rybie szczególny smak. Wystarczy położyć go na talerzu, aby osoba mogła zdecydować, czy chce kwaskowatości w swoim naczyniu, czy nie.
- Wino czerwone wytrawne lub półsłodkie doskonale sprawdza się jako napój.
Przepis
Tutaj możesz zobaczyć, jak krok po kroku przygotowywać pyszne i zdrowe danie, które idealnie sprawdzi się zarówno na chudym stole, jak i na pełny lunch lub kolację. Pachnący, delikatny różowy łosoś doskonale uzupełni ryż z grzybami. A co najważniejsze, możesz zaoszczędzić dużo czasu, ponieważ danie główne i przystawka gotowane są w tym samym czasie.
Kochasz czerwoną rybę? Wtedy na pewno spodoba ci się przepis przedstawiony w tym artykule. Tylko za pomocą zwykłej powolnej kuchenki możesz ugotować cudowną rybę na parze i zadowolić swoich bliskich pysznym obiadem. Ponadto to danie przygotowywane jest bardzo szybko i prosto. Zostaw swoje komentarze, jeśli chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami z gotowania takich potraw lub jeśli masz jakieś pytania.
Inne przepisy rybne
Tatar z tuńczyka z dressingiem z awokado i ostryg
Łosoś w sosie śmietanowym
Kanapka z tuńczykiem
Łosoś zapiekany w folii w piekarniku
Stek z łososia zapiekany w piekarniku
Smacznego!