Sprzęt i przybory kuchenne:
- talerz;
- patelnia;
- szpatułka (drewniana lub silikonowa);
- deska do krojenia;
- ostry nóż;
- tarka;
- śmigać;
- łyżeczka i łyżka stołowa;
- papierowe ręczniki;
- naczynia do ciasta;
- naczynia do serwowania.
Składniki
Filet z różowego łososia | 500-700 g |
Cebula (średnia wielkość) | 1 głowa |
Jaja kurze (surowe) | 1 szt. |
Mąka pszenna (najwyższa lub pierwsza klasa) | 4 łyżki. l. |
Zimna woda | 100 ml |
Sól, mielony pieprz | smak |
Olej roślinny | 60 gramów |
Gotowanie krok po kroku
Opcje dekorowania i serwowania
Gotowe danie jest również dość atrakcyjne, dzięki czemu można je bezpiecznie ugotować nie tylko na lunch, ale także na każdy świąteczny stół. Różowy filet z łososia w cieście dobrze komponuje się ze świeżymi i duszonymi warzywami, ziemniakami i gotowanym ryżem.
Aby nadać potrawie pikantny smak, możesz posypać rybę niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Razem z różowym łososiem w cieście możesz podać do stołu słodko-kwaśny sos i zieleninę. To danie najlepiej podawać na ciepło lub na ciepło.
Przepis
Aby zapoznać się ze szczegółowymi instrukcjami gotowania bardzo smacznego i pożywnego różowego łososia w cieście na patelni, możesz również przeczytać tę instrukcję.
Lubisz dania rybne? A co z różowym łososiem w cieście? Postaraj się przygotować danie według proponowanego przepisu. Będzie nam miło, jeśli w komentarzach zostawisz swoje wrażenia na temat gotowego dania. A także napisz o tym, czy ten artykuł był dla Ciebie przydatny.
Inne przepisy rybne
czerwona ryba
Ryba w powolnej kuchence
Ryba na parze
Kanapki z awokado
Jak gotować karpia
Miłego czytania!