Sprzęt i przybory kuchenne:
- kuchenka kuchenna lub powierzchnia do smażenia;
- nóż do czyszczenia ryb;
- deska do krojenia;
- nóż;
- głęboka pojemność;
- łyżka;
- widelec;
- głęboka miska;
- Łopatka;
- głęboka patelnia;
- talerz obiadowy.
Składniki
Produkt | Ilość |
Różowy łosoś | 1 szt. |
Jaja kurze | 2 szt. |
Mąka | 6 art. l. |
Sól | 2 szczypty |
Zmielony czarny pieprz | 1 szczypta |
Olej słonecznikowy | 0,5 stosu. |
Gotowanie krok po kroku
Ważny! Aby to danie było smaczniejsze i bardziej aromatyczne, do przygotowania ciasta można dodać bazylię, kolendrę, mieszankę ziół prowansalskich, a nawet kilka ząbków czosnku przetrzeć przez prasę, po czym mieszankę można wymieszać z kawałkami polędwicy.
Przepis
Jeśli chcesz wyjaśnić, jak smażyć ryby w cieście, jaki odcień powinny mieć gotowe kawałki różowego łososia lub jakiekolwiek inne pytanie związane z powyższym przepisem, możesz znaleźć na nie odpowiedzi, patrząc na przepis.
Jak widać, nie ma nic trudnego w przygotowaniu tego soczystego i smacznego dania. Okazuje się delikatny i soczysty, zamknięty w złocistej i chrupiącej skórce. Może być stosowany jako danie główne lub jako przystawka. A jak gotuje się w domu różowego łososia w cieście? Jakiego przepisu na ciasto używasz podczas gotowania czerwonej ryby na patelni? Podziel się swoimi komentarzami i wskazówkami z innymi czytelnikami w komentarzach.
Inne przepisy rybne
Różowy łosoś pieczony z warzywami w piekarniku
Różowy łosoś z cebulą i marchewką pieczony w piekarniku
Heh z różowego łososia
Różowy łosoś pod futrem w śmietanie
Różowy łosoś pieczony pod futrem z pomidorów i sera w piekarniku
Smacznego!