Sprzęt i przybory kuchenne:
- folia spożywcza;
- piekarnik;
- nóż;
- miska;
- deska do krojenia;
- łyżka;
- Tarka do sera.
Składniki
Filet z czerwonej ryby | 300-400g |
Ziemniak | 700 gramów |
twardy ser | 200 gramów |
Cebula | 1 szt. |
Marchewka | 1 szt. |
Sól | smak |
Zmielony czarny pieprz | smak |
Olej słonecznikowy | koniecznie |
Gotowanie krok po kroku
Opcje dekorowania i serwowania
To proste danie nadaje się nie tylko na zwykły domowy obiad z rodziną, ale także do serwowania na stole na każdą okazję. Aby danie wyglądało bardziej świątecznie, możesz:
- podawaj go w pięknych naczyniach;
- udekoruj gotowe danie ziołami i plasterkiem cytryny;
- upiec główkę czosnku z naczyniem i podawaj razem;
- dodaj do przepisu pomidory, czerwoną i żółtą paprykę lub brokuły i upiecz wszystko razem – dzięki czemu danie będzie wyglądało jaśniej i bardziej efektownie na stole.
Przepis
Aby dowiedzieć się więcej o tym przepisie i ugotować go z dużą precyzją, możesz to obejrzeć. Miłego oglądania!
Mimo, że na pierwszy rzut oka danie wydaje się bardzo skomplikowane, przygotowanie go nigdzie nie jest łatwiejsze! Zaledwie godzina w kuchni, a pyszny różowy łosoś lub dowolna inna czerwona ryba z warzywami zachwyci każdego swoim aromatem. Jak często jesz rybę? Jak wolisz to ugotować: piec czy smażyć?
Być może przygotowałeś już podobne danie i możesz podzielić się niektórymi tajemnicami autora? Możesz wyrazić swoją opinię w komentarzach poniżej.
Inne przepisy rybne
Grillowany stek z łososia
Makrela faszerowana warzywami Makrela
zapiekana z warzywami Makrela
duszona
Makrela z warzywami na patelni
Smacznego!