Contents
Sprzęt i przybory kuchenne: deska do krojenia, nóż, łyżka, miska, blacha do pieczenia.
Składniki
Pokrojony Bochenek | 1 szt. |
Pomidor duży) | 1 szt. |
Kiełbasa gotowana wędzona lub kiełbaski | 250g |
Koper (mały pęczek) | 1 szt. |
Ser „holenderski” | 100 gramów |
majonez | 2 łyżki stołowe. l. |
Gotowanie krok po kroku
Sposób dekoracji i podawania
- Pizza może być podawana z winem lub lemoniadą. Oba te napoje na swój sposób wzmacniają smak pizzy, czyniąc ją wyjątkową.
- Dodatkowo można go podawać z gorącą herbatą lub kawą ze śmietanką. Będzie to tak zwana włoska wersja tego dania.
- Przyjęło się jeść pizzę rękami, trzymając się krawędzi. Dlatego podawanie serwetek do stołu jest koniecznością.
- Udekoruj nasze mini pizze oliwkami lub marynowanymi grzybami.
- Pokrój oliwki w kółko i połóż na wierzchu każdego kawałka bochenka, gdy ser jest jeszcze gorący.
- Pieczarki marynowane lepiej wybierać małe i nie kroić ich w kostkę, ale kroić w cienkie plasterki. Następnie połóż kilka takich plastrów na kromkach bochenka, gdy ser jest jeszcze na nich gorący.
- Możesz również udekorować pizzę papryką gotowaną na parze w jasnych kolorach. Aby to zrobić, figurki są wycinane z pieprzu (można użyć foremek do ciastek) i układane na każdym kawałku bochenka do pizzy.
Przepis
Ilustrowało to proces robienia szybkiej mini pizzy w wersji klasycznej.
Z tego przepisu nauczyłeś się gotować „szybką” pizzę na bochenku. Czy w swoim arsenale używasz również pizzy na bochenku? Jaki jest twój ulubiony dodatek? Jakich interesujących rzeczy nauczyłeś się w tym artykule? Może masz w swoim arsenale ciekawe opcje dekorowania pizzy? Napisz w komentarzach i podziel się swoimi sekretami.
Inne przepisy na pizzę
Pizza na patelni z majonezem
Pizza z pieczarkami Pizza
włoska
Mini pizza z ciasta francuskiego
Pizza z majonezem i śmietaną na patelni
Smacznego!