Mini pizza na bochenku według przepisu krok po kroku 🍕 ze zdjęciem

Mini pizza na bochenku z soczystą polewą - pyszna przekąska w 10 minut

Sprzęt i przybory kuchenne:  deska do krojenia, nóż, łyżka, miska, blacha do pieczenia.

Składniki

Pokrojony Bochenek 1 szt.
Pomidor duży) 1 szt.
Kiełbasa gotowana wędzona lub kiełbaski 250g
Koper (mały pęczek) 1 szt.
Ser „holenderski” 100 gramów
majonez 2 łyżki stołowe. l.

Gotowanie krok po kroku

  • Jeden bochenek kroimy na niezbyt cienkie plasterki. Zostawiamy humbaki. Nie będziemy ich potrzebować.

    Aby przygotować mini pizzę na bochenku, przygotuj składniki

  • Umyj jednego pomidora, usuń rdzeń i pokrój w kostkę.

    Aby zrobić mini pizzę na bochenku, pokrój pomidora

  • Kiełbasę lub kiełbaski (250 g) kroimy w drobną kostkę i przesyłamy do miski z pomidorami.

    Aby zrobić mini pizzę na bochenku, pokrój kiełbasę

  • Umyj mały pęczek koperku, pozwól mu odsączyć i drobno posiekaj. Możesz użyć mrożonego koperku zamiast świeżego koperku.

    Aby przygotować mini pizzę na bochenku, pokroić zieleninę

  • Zetrzyj sto gramów sera na grubej tarce i dodaj do miski.

    Aby zrobić mini pizzę na bochenku, pokrój ser

  • Następnie dodaj do miski 2 łyżki. l. majonez i dobrze wymieszaj.

    Aby przygotować mini pizzę na bochenku, dodaj majonez

  • Rozprowadzamy nadzienie na plasterkach bochenka i kładziemy je na blasze do pieczenia.

    Aby przygotować mini pizzę na bochenku, wymieszaj składniki

  • Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 6-8 minut. Wyjmij, ostudź.

    Aby przygotować mini pizzę na bochenku, rozgrzej piekarnik

  • Sposób dekoracji i podawania

    • Pizza może być podawana z winem lub lemoniadą. Oba te napoje na swój sposób wzmacniają smak pizzy, czyniąc ją wyjątkową.
    • Dodatkowo można go podawać z gorącą herbatą lub kawą ze śmietanką. Będzie to tak zwana włoska wersja tego dania.
    • Przyjęło się jeść pizzę rękami, trzymając się krawędzi. Dlatego podawanie serwetek do stołu jest koniecznością.
    • Udekoruj nasze mini pizze oliwkami lub marynowanymi grzybami.
    • Pokrój oliwki w kółko i połóż na wierzchu każdego kawałka bochenka, gdy ser jest jeszcze gorący.
    • Pieczarki marynowane lepiej wybierać małe i nie kroić ich w kostkę, ale kroić w cienkie plasterki. Następnie połóż kilka takich plastrów na kromkach bochenka, gdy ser jest jeszcze na nich gorący.
    • Możesz również udekorować pizzę papryką gotowaną na parze w jasnych kolorach. Aby to zrobić, figurki są wycinane z pieprzu (można użyć foremek do ciastek) i układane na każdym kawałku bochenka do pizzy.

    Mini pizza na bochenku według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

    Przepis

    Ilustrowało to proces robienia szybkiej mini pizzy w wersji klasycznej.

    Z tego przepisu nauczyłeś się gotować „szybką” pizzę na bochenku. Czy w swoim arsenale używasz również pizzy na bochenku? Jaki jest twój ulubiony dodatek? Jakich interesujących rzeczy nauczyłeś się w tym artykule? Może masz w swoim arsenale ciekawe opcje dekorowania pizzy? Napisz w komentarzach i podziel się swoimi sekretami.

    Inne przepisy na pizzę

    Pizza na patelni z majonezem
    Pizza z pieczarkami Pizza
    włoska
    Mini pizza z ciasta francuskiego
    Pizza z majonezem i śmietaną na patelni

    Smacznego!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author