Sprzęt i przybory kuchenne: blender, tarka, pojemniki, miski, karafka.
Składniki
Czarna porzeczka | 200 gramów |
Cytrynowy | 1 szt. |
Cukier | 90 – 130g |
Woda | 1 l |
Gotowanie krok po kroku
Czy wiedziałeś? Czarna porzeczka znana jest ze swoich leczniczych i dobroczynnych właściwości. Posiada wysoką zawartość witaminy C, a także flawonoidów i przeciwutleniaczy. Sok z czarnej porzeczki służy do zapobiegania przeziębieniom, a także różnym wirusom i infekcjom. Częste stosowanie czarnej porzeczki poprawia odporność, a także stwarza warunki do odmłodzenia i regeneracji tkanek organizmu na poziomie komórkowym.
Przepis
Możesz też zobaczyć, jak przygotowuje się orzeźwiający napój owocowy z mrożonej czarnej porzeczki:
Dzisiaj poznałeś jeden z przepisów witaminowych na napoje owocowe z mrożonych porzeczek. To jeden z tych zdrowych napojów, które pomagają radzić sobie z beri-beri i wspierają odporność. Może masz własne przepisy na takie napoje owocowe? Podziel się ze wszystkimi, omów nasze i inne przepisy w komentarzach. Smakuj i bądź zdrowy!
Inne przepisy na napoje
Masala chai
Kawa z czekoladą
Morse z rokitnika
Kalmyk chai
Morse z mrożonych jagód
Smacznego!