Sprzęt i przybory kuchenne: kuchenka elektryczna lub gazowa, dwie głębokie miski, trzepaczka, deska do krojenia i nóż, widelec, naleśnikarka, szpatułka, chochla, naczynie do gotowych naleśników.
naleśniki serowe
Składniki
Mąka premium | 150 gramów |
Jaja kurze | 3 szt. |
Cukier | 30-35g |
Sól | 3-4 gramy |
Kefir 10% tłuszczu | 170-180 ml |
Twaróg Feta | 150 gramów |
Świeże zioła (koperek) | 1 mała wiązka |
Czosnek | 2 goździki |
Masło | 70-80g |
Olej roślinny | do smażenia naleśników |
Jeśli wszystko, czego potrzebujesz, masz pod ręką, możesz zacząć gotować pachnące naleśniki z serem, koperkiem i czosnkiem.
Gotowanie krok po kroku
To nie są zwykłe naleśniki z serem, czosnkiem i ziołami. Niczego nie zawijamy, co znacznie przyspieszy i uprości proces gotowania.
Zacznijmy:
Sposób dekoracji i podawania
Dzięki obustronnemu smażeniu i zieleniom, które są częścią samego ciasta, naleśniki okażą się bardzo piękne i pachnące. Można je podawać, umieszczając mały kawałek masła na jeszcze gorącym naczyniu. Przystawkę można również udekorować zgrabnymi gałązkami świeżego kopru lub ażurowymi liśćmi natki pietruszki.
Przepis
Ten film przedstawia proces gotowania naleśników serowych z czosnkiem i ziołami. Obserwuj uważnie, a na pewno będziesz mógł sam ugotować to danie!
Placki jajeczne z serem
- Czas gotowania: 15-20 minut.
- Porcje: 1.
- Kalorie: 347-349 kalorii na 100 g.
- Sprzęt AGD: kuchenka gazowa lub elektryczna, miska do ciasta, trzepaczka, naleśnikarka, tarka, łopatka, talerz na gotowe danie.
Składniki
Jaja kurze | 4 rzeczy. |
mleko | 80 ml |
Mąka | 60-70g |
Sól | smak |
Twardy ser | 120-140g |
Olej roślinny | do smażenia |
Kiedy wszystko, czego potrzebujesz, znajduje się w kuchni, możesz spokojnie rozpocząć proces tworzenia delikatnego i smacznego dania.
Gotowanie krok po kroku
W tym przepisie ugotujemy znane nam naleśniki, nadziewając je serem bezpośrednio na patelnię.
Zacznijmy:
Sposób dekoracji i podawania
Naleśniki serowe według tego przepisu są bardzo piękne, ze względu na nadzienie serowe – kremowe, delikatne i pachnące. Podawaj je na ciepło, a nadzienie w środku jest miękkie i rozciągliwe. Jednocześnie nie można w ogóle dekorować, wystarczy wlać śmietanę, majonez lub ulubiony sos majonezowy lub po prostu posypać drobno posiekanymi świeżymi ziołami – według własnego gustu i wyboru.
Przepis
Film wyraźnie pokazuje proces robienia cienkich, delikatnych naleśników z pysznym nadzieniem serowym. Obejrzyj go, zanim zaczniesz gotować, a odniesiesz sukces w najlepszy możliwy sposób!
Inne opcje gotowania
Naleśniki serowe to bardzo oryginalne danie, którego nie trzeba faszerować – wszystko, co najsmaczniejsze, znajduje się w samym cieście. Ale drugą opcję gotowania można „zoptymalizować” dla siebie.
Ciasto można zrobić na wodzie, na mleku, jak nasze, lub wybrać opcję gotowania na kefirze – jest ich kilka. Możesz poeksperymentować z samym nadzieniem:
- może to być ser różnych odmian, na przykład Adyghe, rosyjski, a nawet ser;
- możesz użyć przetworzonego sera;
- możesz dodać do tego trochę szynki;
- możesz dodać smażoną cebulę, świeży czosnek lub drobno posiekaną zieleninę;
- Ciekawe danie wyjdzie, gdy dodasz świeże pomidory w trakcie nadziewania naleśników.
Ale to nie wszystko. Zalecamy wypróbowanie innych opcji tej przekąski:
- pełny obiad to naleśniki z mięsem mielonym;
- naleśniki z wątróbką mile Cię zaskoczą;
- na szczególną uwagę zasługują proste naleśniki z kurczakiem;
- a jeśli masz ochotę na danie wegetariańskie, spróbuj naleśników z kapustą lub ugotuj naleśniki nadziewane szpinakiem, też są bardzo smaczne.
Podobały Ci się nasze opcje na naleśniki z serem? Czy w trakcie gotowania wszystko się udało? Podziel się swoimi doświadczeniami i możliwościami ulepszenia powyższych potraw w komentarzach! Delikatne naleśniki!
Inne przepisy na naleśniki
Naleśniki na kefirze
Naleśniki z mlekiem
Naleśniki na wodzie
Naleśniki z łososiem
Naleśniki z kwaśnym mlekiem
Miłego czytania!