Przepis na naleśniki z twarogiem ze zdjęciem krok po kroku
Przybory kuchenne: miska do ciasta, trzepaczka, widelec, szczotka silikonowa, naleśnikarka, płaska płyta, łyżka, kubek do napełniania, ręcznik papierowy, chochla.
Składniki
Nazwa | Ilość |
mleko | 350 ml |
Woda | 150 ml |
Twarożek | 300g |
Mąka | 170-180g |
Kurze jajo | 4 rzeczy. |
Olej roślinny | 100-120 ml |
Cukier granulowany | 3-4 ul. l. |
cukier waniliowy | 1½ łyżeczki |
Kwaśna śmietana | 2-3 łyżeczki |
Sól | smak |
Wybór składników
- Mąka na naleśniki jest pozyskiwana z pszenicy, premium i koniecznie przesiewana.
- Wskazane jest użycie wagi kuchennej, aby dokładnie wiedzieć, ile gramów danego produktu należy przyjąć zgodnie z recepturą.
- Nie można dodać cukru waniliowego do wypełniacza twarogowego z rodzynkami, ale jeśli w nadzieniu nie ma rodzynek, wymagany jest składnik waniliowy.
- Aby upiec puszyste naleśniki, ciasto robi się nie z mleka, ale z kefiru lub kwaśnej śmietany.
- Olej roślinny jest rafinowany, bezwonny.
- Jaja kurze kategorii I, a jeszcze bardziej kategorii II, należy umieścić o jedno więcej niż wskazano w przepisie.
Przygotowanie naleśników nadziewanych twarożkiem krok po kroku
Proponuję niezwykle prosty i bardzo łatwy w wykonaniu przepis na naleśniki (duże naleśniki) z nadzieniem waniliowo-twarogowym. W wolnym czasie możesz ugotować bardzo smaczny deser, zarówno na rodzinne spotkania, jak i do wykorzystania w przyszłości.
Czy wiedziałeś? Główną różnicą między naleśnikami a naleśnikami jest brak wyraźnego smaku naleśników. Dlatego do farszu lepiej robić naleśniki, a nie naleśniki lub naleśniki.
Zaczynamy ciasto
Smażymy naleśniki
Aby wygodnie było nadziewać naleśniki, muszą być wykonane nie tylko o dużej średnicy, ale także o tej samej grubości.
Przygotowanie nadzienia twarogowego
Klasyczne nadzienie twarogowe do naleśników nie jest wykonane z miękkiego, ale najlepiej z gęstego, stosunkowo suchego twarogu.
Ważny! Przed nadzieniem odstawić masę twarogową na 7-10 minut, aby kryształki cukru całkowicie się rozpuściły.Przed podaniem nadziewane naleśniki zaleca się smażyć na maśle na patelni z obu stron lub upiec w piekarniku i podawać ze śmietaną lub dżemem.
Przepis
Proponuję obejrzeć lekcję mistrzowską, jak prawidłowo gotować nalistników, aby okazały się delikatne i smaczne. W rzeczywistości ten film można uznać za idealny przewodnik dla początkujących kucharzy.
wspólne prawdy
- Aby arkusze ciasta były elastyczne, ciasto musi stać co najmniej godzinę w temperaturze pokojowej lub trzy godziny w lodówce.
- Aby naleśniki upieczone były cienkie iz otworami, mleko należy rozcieńczyć wodą w proporcji 2:1.
- Jeśli twarożek jest wodnisty, należy go wyrzucić do sitka na półtorej godziny.
- Połączenie smaku twarogu i banana jest idealne. Twoje dzieci pokochają topping bananowy, nawet jeśli nie lubią twarogu.
- Gotowe nadziewane naleśniki można zamrozić.
Inne opcje napełniania deseru
- Poproś o prosty przepis na pikantne naleśniki z szynką i serem, najlepsze śniadanie lub przekąskę do biura.
- Dowiedz się, jak zrobić naleśniki z grzybami, a Twoja rodzina z przyjemnością zje obiad na pysznym daniu.
- Oryginalne naleśniki z kapustą urozmaicą codzienną dietę.
- Sprawdź klasyczny przepis na naleśniki z jabłkami. To danie jest w stanie wycisnąć nawet ciasta.
Dziękujemy za zainteresowanie przepisami. Jak zrobić ciasto naleśnikowe? Podziel się swoimi sekretami tworzenia idealnego ciasta i idealnego nadzienia do naleśników lub naleśników. Nie zapomnij skomentować przepisu, a wszyscy – smacznego!
Inne przepisy na naleśniki
Naleśniki z bananem
Naleśniki z szynką
Naleśniki z mięsem mielonym
Naleśniki z pieczarkami
Naleśniki na wodzie mineralnej
Miłego czytania!