Pierogi w multicookerze Redmond według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Pyszne pierogi z mięsem w wolnowarze Redmond

Sprzęt i przybory kuchenne: 

  • kuchenka kuchenna (powierzchnia do gotowania);
  • deska do krojenia;
  • miski – do ciasta i mięsa mielonego;
  • nóż;
  • łyżka;
  • łyżeczka do herbaty;
  • maszynka do mięsa (mikser);
  • ręcznik kuchenny;
  • Puchar;
  • cedzidło;
  • wałek do ciasta;
  • multicooker „Redmond”;
  • naczynie na pierogi.

Składniki

Nazwa produktów Ilość
Dla testu:
Mąka pszenna 2-2,5 stosu
Woda jest zimna 0,5 stosu.
Jajko kurze (duże) 1 szt.
Sól 0,5 łyżeczki
Olej roślinny 2 łyżki stołowe. l.
Do wypełnienia
Mięso Mielone (wieprzowina i wołowina w równych proporcjach) 400 gramów
Żarówka (średnia) 1 szt.
Czosnek 1 goździk
Sól 1-1,5 łyżeczki
Pieprz czarny (mielony) 0,5 łyżeczki
Woda w razie potrzeby (2-5 łyżek)
Do gotowania
Woda 2 litry
Sól 1 ul. l.
Liść laurowy 1-2 szt.
Pieprz czarny (groszek) 4-5 szt.
Do zgłoszenia
Śmietana/masło smak

Gotowanie krok po kroku

Ciasto

  • W misce wymieszaj 0,5 łyżeczki. sól, 1 jajko i 0,5 stosu. zimna woda.

    Wlej wodę do miski, dodaj sól i jajko.

  • Stopniowo dodawaj 2 stosy. przesianą mąkę, wymieszać i zagnieść ciasto przez 5-10 minut. W razie potrzeby możesz wziąć trochę więcej mąki.

    Dodać mąkę i zagnieść ciasto.

  • Wlej 2 łyżki do przygotowanego ciasta. l. olej roślinny i ponownie zagnieść. Ciasto powinno wchłonąć cały olej i stać się jednorodne i elastyczne.

    Dodaj olej roślinny do prawie gotowego ciasta.

    Ważny! Do gotowego ciasta należy dodać olej roślinny.

  • Przykryj miskę ciastem i odstaw na 15 minut.

    Ciasto jest gotowe.

  • Pożywny

  • W przypadku mięsa mielonego (wieprzowina i wołowina w równych proporcjach) obrócić maszynkę do mięsa lub wziąć gotowe mięso mielone – 400 g.

    Możesz nawet wziąć zakupione mięso mielone na pierogi.

  • Cebulę i ząbek czosnku obrać i przepuścić przez maszynkę do mięsa, można użyć blendera lub zwykłej tarki.

    Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę i czosnek.

  • Dodaj 1,5 łyżeczki. sól i około 0,5 łyżeczki. zmielony czarny pieprz.

    Mięso mielone z solą i pieprzem.

  • Dobrze wymieszaj mielone mięso. Jeśli okaże się zbyt gęsty, dodaj 2-3 łyżki. l. podlać i ponownie dobrze wymieszać.

    Dokładnie wymieszaj mielone mięso.

  • Robienie pierogów

  • Ciasto rozwałkować na sznurek. Dzięki olejowi roślinnemu jest dość elastyczna, nie rwie się, nie przykleja się do deski do krojenia i jest dobrze uformowana.

    Kiełbasę rozwałkowujemy z ciasta.

  • Pokrój sznurek na kawałki nie grubsze niż 3-5 mm, lekko je spłaszcz dłonią i rozwałkuj wałkiem w cienkie koła o średnicy 4-6 cm.

    Ciasto kiełbasiane pokroić na kawałki i cienko rozwałkować.

  • Połóż 1 łyżeczkę na połowie kubka. farsz, przykryć drugą połową, ścisnąć krawędzie, tworząc mały półksiężyc, połączyć i zaślepić jego końcówki.

    Teraz bierzemy mięso mielone i rzeźbimy pierogi.

  • Tak więc z całego ciasta zrób knedle.

    W ten sposób robimy wszystkie pierogi.

  • Gotowanie

  • Wlej 2 litry wody do pojemnika multicooker – do oznaczenia na ścianie dodaj 1 łyżkę. l. sól, 2 liście laurowe, 4-5 ziaren czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę.

    Do wolnowaru wlej wodę, dodaj sól, pieprz i liść laurowy.

  • Wybierz program Pasta, domyślny czas to 8 minut. W zależności od wielkości pierogów możesz wydłużyć czas gotowania do 12 minut. W tym czasie będą miały czas na spawanie, ale nie będą się rozlewać ani rozdzierać.

    Wybierz tryb wklejania.

  • Po sygnale multicookera o wrzątku ostrożnie otwórz pokrywkę, włóż knedle do wrzącej wody.

    Pierogi rozprowadzamy w przegotowanej wodzie.

  • Zamknij pokrywę, aż kliknie, naciśnij przycisk „Start”.

    Zamknij pokrywę i naciśnij przycisk Start.

  • Po 8 min. Po zakończeniu gotowania zabrzmi sygnał dźwiękowy, knedle można wyjąć łyżką cedzakową na talerzu i podawać.

    Gotowanie pysznych klusek w wolnowarze Redmond jest łatwe.

  • Czy wiedziałeś?  Podczas przygotowywania pierogów może tworzyć się piana. Aby nie wyciekł, producent zapewnia możliwość pracy w tym programie przy otwartej pokrywie. Twoja rodzina to pokocha.

    Przepis

    Spójrz na ten przepis, a gotowanie pierogów nie będzie dla Ciebie trudnym i przytłaczającym zadaniem: szczegółowo pokazuje wszystkie etapy wyrabiania ciasta, przygotowywania mięsa mielonego, robienia pierogów i pracy z multicookerem Redmond.

    Czy ten przepis pomógł ci zrozumieć zawiłości robienia pierogów? Czy uważasz, że opcja testu oleju roślinnego jest dobra? Opowiedz nam o tym w komentarzach.

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author