Sprzęt i przybory kuchenne:
- patelnia o dużej średnicy;
- wałek do ciasta;
- wagi kuchenne i inne akcesoria pomiarowe;
- ostry nóż;
- deska do krojenia;
- piekarnik;
- duża płaska płyta.
Składniki
składniki | Proporcje |
gotowe słodkie ciasto | 1 warstwa |
bazylia (świeża lub suszona) | 5-6 liści |
koncentrat pomidorowy | 20 gramów |
ser (najlepiej mozzarella) | 50-60g |
Oliwa z oliwek | 20 ml |
suszone oregano | 1 szczypta |
Sól | smak |
zmielone ziele angielskie | smak |
kiełbasa (najlepiej wędzona) | 40-50 g |
Gotowanie krok po kroku
Przygotujmy składniki
Zbieranie pizzy
Ostatni etap
Przepis
Aby szczegółowo przestudiować i dokładnie zrozumieć, jak gotować pizzę na patelni bez kwaśnej śmietany w domu, musisz zapoznać się z poniższym materiałem. Na filmie doświadczony kucharz przedstawi Ci najszybszy i najłatwiejszy sposób na zrobienie pysznej „leniwej” pizzy. Ta technologia z pewnością przypadnie do gustu kawalerom lub tym, którzy nie lubią spędzać w kuchni dużo czasu.
W ten sposób szybko i łatwo przygotujesz obfity posiłek. Wyjątkowość prezentowanej pizzy polega na tym, że jako nadzienia możesz użyć absolutnie dowolnych składników, które znajdziesz w lodówce. Ważne jest tylko, aby nadzienie składało się z gotowych składników nadających się do spożycia. Nie zapomnij opisać swoich wrażeń smakowych pizzy bez kwaśnej śmietany, ugotowanej na patelni według przepisu opisanego powyżej. Smacznego!
Inne przepisy na pizzę
Pizza z ciasta płynnego
Kefirowa pizza w piekarniku
Szybka pizza w piekarniku
Cienka pizza z lawaszu w piekarniku
Pizza na patelni z kwaśną śmietaną i ziemniakami
Smacznego!