Pizza na patelni z majonezem według przepisu krok po kroku 🍕przepis ze zdjęciem

Pizza na patelni z majonezem bez śmietany - w zaledwie 10 minut

Sprzęt i przybory kuchenne:

  • nóż;
  • szpatułka kuchenna;
  • deska do krojenia;
  • tarka;
  • łyżka;
  • miska;
  • patelnia;
  • talerz;
  • śmigać.

Składniki

Produkt Ilość
jajka 2 szt.
mąka 7 art. l.
majonez 4-5 art. l.
olej roślinny 2 łyżki stołowe. l.
gotowana kiełbasa 150 gramów
twardy ser 50g
Keczup 30 gramów
Sól 0,5 łyżeczki
pieprz mielony 1-2 szczypty.
zieleń ¼ pęczka

Gotowanie krok po kroku

  • Rozbij dwa jajka do małego pojemnika, weź widelec lub trzepaczkę i ubij je do uzyskania jednorodnej masy. Wybierając jajka do pizzy w sklepie, zwróć uwagę na ich oznakowanie, muszą być świeże. Przeterminowane jajka mogą być szkodliwe dla zdrowia.

    Ubij jajka widelcem.

  • Do ubitych jajek dodać siedem łyżek wcześniej przesianej mąki i ponownie wymieszać.

    Dodaj mąkę do jajek.

  • Tutaj wysyłamy 4-5 łyżek majonezu o dowolnej zawartości tłuszczu, wymieszaj. Bądź bardzo ostrożny przy zakupie majonezu w supermarkecie, natychmiast dowiedz się o dacie ważności produktu, nie kupuj tego, którego data ważności już minęła.

    Dodaj majonez.

  • Teraz dobrze wymieszaj powstałą mieszaninę, dążąc do jednorodności, aby nie pozostały grudki – to zepsuje ciasto. Masa uzyskana po wymieszaniu powinna być zbliżona do ciasta na naleśniki. Podczas tych operacji musisz lekko posolić ciasto.

    Wszystko mieszamy do uzyskania jednorodnej masy.

  • Bierzemy olej roślinny – wystarczą nam trzy łyżki stołowe, wlewamy go na patelnię, równomiernie rozprowadzamy na dnie patelni. Teraz wlej powstałe ciasto na patelnię, rozprowadź na całej patelni.

    Powstałe ciasto przenosi się na patelnię posmarowaną olejem roślinnym.

  • 150 gramów kiełbasy kroimy najpierw w kółka, a następnie w drobną kostkę. Wybierając ten składnik do pizzy, bądź bardzo ostrożny, bój się nieświeżej kiełbasy, więc kupuj w zaufanych punktach sprzedaży, aby nie zaszkodzić zdrowiu.

    Kroimy kiełbasę.

  • Bierzemy dużą tarkę i pocieramy ją 50 gramami twardego sera. Wybór tego składnika wymaga również starannego i racjonalnego podejścia, o czym nie należy zapominać.

    Zetrzyj ser.

  • Przechodzimy do dalszej formacji pizzy. Ciasto na patelni grubo posmarować keczupem, który można zastąpić pastą pomidorową lub innym produktem, który lubisz. Na wierzch nakładamy łyżkę majonezu i szpatułką kuchenną wyrównujemy całą pizzę, nie sięgając 1 centymetra do brzegów. Możesz posypać mielonym pieprzem na wierzchu, aby uzyskać wyraźny smak.

    Nasmaruj półfabrykat ciasta keczupem i majonezem.

  • Posiekaną kiełbasę kładziemy na całej powierzchni patelni, przylegając do granicy jednego centymetra.

    Rozłóż kiełbasę równomiernie.

  • Na wierzchu połóż starty ser.

    Następnie posyp serem.

  • Przykryj patelnię pokrywką i umieść na kuchence na średnim ogniu.

    Postaw patelnię na ogniu i przykryj pokrywką.

  • Musisz uważać na przygotowania. Gdy pizza zarumieni się na brzegach, a ser całkowicie się roztopi, możesz zdjąć patelnię z ognia – nasza pizza jest gotowa. Aby sprawdzić gotowość podnieś pizzę na patelni łopatką, zobacz czy jest smażona od spodu. A jeśli jest smażony, to się nie mylimy.

    Jak widać pizza na patelni z majonezem gotuje się bardzo, bardzo szybko.

  • Łatwa w przygotowaniu i skromna w składnikach taka pizza przydaje się na szybkie śniadania lub obiady, bardzo wygodna dla studentów, tych gospodyń domowych, które nie lubią zadzierać z ciastem drożdżowym.

    Produkt kulinarny podawaj na stole, udekoruj drobno posiekaną zieloną cebulką lub natką pietruszki, w zależności od tego, co znajduje się w Twojej lodówce.

    Przepis

    Początkujący bloger opowiada, jak gotować pizzę z majonezem na patelni w domu, towarzysząc swojej historii szczegółowym pokazem wszystkich etapów gotowania.

    Drodzy czytelnicy, powiedz nam, jakie rodzaje pizzy gotujesz w domu, podziel się wskazówkami dotyczącymi szybkiego gotowania. Jak Twoi bliscy sądzą o tym produkcie?

    Inne przepisy na pizzę

    Pizza z pieczarkami Pizza
    włoska
    Mini pizza z ciasta francuskiego
    Pizza z majonezem i śmietaną na patelni
    Pizza na patelni bez śmietany

    Smacznego!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author