
Sprzęt i przybory kuchenne: pojemniki kuchenne, blacha do pieczenia, tarka gruba, zwilżony ręcznik.
Składniki
Produkt | Ilość |
Śmietana 20% tłuszczu | 1 ul. l. |
Olej słonecznikowy | 1 ul. l. |
Premia z mąki pszennej | 350 gramów |
Suche drożdże | 1 łyżeczka |
Sól | 0,5 łyżeczki |
Cukier | 1 łyżeczka |
ciepła woda | 300 ml |
kiełbaski | 10 kawałków. |
Kukurydza w puszce | Jedna puszka (200 g) |
Keczup | 6 art. l. |
Pomidor | 3 szt. |
Bryndża | 200 gramów |
Gotowanie krok po kroku
Przygotowanie testu
W pojemniku z 300 ml ciepłej wody dodaj łyżeczkę cukru, wymieszaj łyżką. Wlać tam łyżeczkę suszonych drożdży, wymieszać i odstawić. 
Do dużego naczynia wsyp 350 g wstępnie przesianej mąki pszennej, szczyptę soli (około pół łyżeczki) i dokładnie wymieszaj. 
W mące robimy wgłębienie pośrodku, gdzie wlewamy drożdże z cukrem, 1 łyżka. l. olej słonecznikowy i 1 łyżka. l. kwaśna śmietana. 
Delikatnie zagnieść ciasto łyżką. Powinien być dość płynny. 
Posyp stół lub inną powierzchnię roboczą cienką warstwą przesianej mąki pszennej i rozłóż na niej ciasto. Ugniataj na miękką, miękką masę. 
Nasmaruj pojemnik olejem słonecznikowym i rozprowadź na nim powstałą masę. Przykryj wilgotnym ręcznikiem i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. 
Przygotowanie do pieczenia
Po chwili wyjmujemy wypoczętą masę i dzielimy ją na dwie części. 
Rozwałkowujemy jedną część, tworząc warstwę o grubości około 0,7 cm, przesuwamy ją na blachę do pieczenia. 
Za pomocą widelca zrób małe dziury w przyszłym cieście. Jest to konieczne, aby ciasto nie puszyło się podczas pieczenia. 
Nasmaruj cienką i równomierną warstwą ketchupu. 
Rozprowadzamy nadzienie: dowolne kiełbaski, pokrojone w pierścienie o grubości nie większej niż 1 cm, kukurydzę, ser feta, starte na grubej tarce, pomidory, pokrojone w pierścienie. 
Rozgrzej piekarnik do maksymalnej temperatury (240-320) i piecz domową pizzę przez 15-20 minut. Kontroluj proces pieczenia w zależności od funkcji Twojego piekarnika. Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. 
Przepis
To wyraźnie pokazuje kolejność przygotowania ciasta i pieczenia pizzy z kiełbaskami. Razem z tym szybko i łatwo przygotujesz pyszny lunch z prostych składników.
Drodzy czytelnicy, nauczyliście się, jak zrobić prostą domową pizzę z kiełbasą ze składników, które zawsze macie w domu. Korzystając z tego przepisu możesz szybko i łatwo ugotować pyszną, pachnącą pizzę. Jeśli wypróbowałeś już ten przepis, podziel się wrażeniami w komentarzach. Daj mi znać, jeśli chcesz coś zmienić w tym przepisie.
Inne przepisy na pizzę
Pizza calzone
Pizza pie
Pizza z kwaśną śmietaną i majonezem na patelni
Pizza serowa
Pyszna pizza dla dzieci
Smacznego!