Pizza z kiełbaskami: przepis krok po kroku ze zdjęciem

Jak nauczyć się gotować pyszną pizzę z kiełbaskami

Sprzęt i przybory kuchenne: pojemniki kuchenne, blacha do pieczenia, tarka gruba, zwilżony ręcznik.

Składniki

Produkt Ilość
Śmietana 20% tłuszczu 1 ul. l.
Olej słonecznikowy 1 ul. l.
Premia z mąki pszennej 350 gramów
Suche drożdże 1 łyżeczka
Sól 0,5 łyżeczki
Cukier 1 łyżeczka
ciepła woda 300 ml
kiełbaski 10 kawałków.
Kukurydza w puszce Jedna puszka (200 g)
Keczup 6 art. l.
Pomidor 3 szt.
Bryndża 200 gramów

Gotowanie krok po kroku

Przygotowanie testu

  • W pojemniku z 300 ml ciepłej wody dodaj łyżeczkę cukru, wymieszaj łyżką. Wlać tam łyżeczkę suszonych drożdży, wymieszać i odstawić.

    Rozpuść drożdże i trochę cukru w ​​ciepłej wodzie.

  • Do dużego naczynia wsyp 350 g wstępnie przesianej mąki pszennej, szczyptę soli (około pół łyżeczki) i dokładnie wymieszaj.

    Dodaj sól do mąki i wymieszaj.

  • W mące robimy wgłębienie pośrodku, gdzie wlewamy drożdże z cukrem, 1 łyżka. l. olej słonecznikowy i 1 łyżka. l. kwaśna śmietana.

    Do mąki wprowadzamy płynne składniki z drożdżami, mieszamy.

  • Delikatnie zagnieść ciasto łyżką. Powinien być dość płynny.

    Zagnieść ciasto łyżką.

  • Posyp stół lub inną powierzchnię roboczą cienką warstwą przesianej mąki pszennej i rozłóż na niej ciasto. Ugniataj na miękką, miękką masę.

    Przenieś miksturę na blat i ugniataj rękami.

  • Nasmaruj pojemnik olejem słonecznikowym i rozprowadź na nim powstałą masę. Przykryj wilgotnym ręcznikiem i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.

    Otrzymane miękkie ciasto włożyć do miski wysmarowanej olejem roślinnym i pozostawić w ciepłym miejscu.

  • Przygotowanie do pieczenia

  • Po chwili wyjmujemy wypoczętą masę i dzielimy ją na dwie części.

    Gotowe ciasto dzieli się na dwie części.

  • Rozwałkowujemy jedną część, tworząc warstwę o grubości około 0,7 cm, przesuwamy ją na blachę do pieczenia.

    Cienko rozwałkować każdy kawałek ciasta.

  • Za pomocą widelca zrób małe dziury w przyszłym cieście. Jest to konieczne, aby ciasto nie puszyło się podczas pieczenia.

    Wkładamy ciasto do formy, nakłuwamy widelcem.

  • Nasmaruj cienką i równomierną warstwą ketchupu.

    Nasmaruj spód pizzy keczupem.

  • Rozprowadzamy nadzienie: dowolne kiełbaski, pokrojone w pierścienie o grubości nie większej niż 1 cm, kukurydzę, ser feta, starte na grubej tarce, pomidory, pokrojone w pierścienie.

    Na podstawie rozkładamy kiełbaski, kukurydzę, pomidory, ser pokrojony w kółko.

  • Rozgrzej piekarnik do maksymalnej temperatury (240-320) i piecz domową pizzę przez 15-20 minut. Kontroluj proces pieczenia w zależności od funkcji Twojego piekarnika. Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

    Twoja rodzina z pewnością pokocha tę pizzę z kiełbaskami.

  • Przepis

    To wyraźnie pokazuje kolejność przygotowania ciasta i pieczenia pizzy z kiełbaskami. Razem z tym szybko i łatwo przygotujesz pyszny lunch z prostych składników.

    Drodzy czytelnicy, nauczyliście się, jak zrobić prostą domową pizzę z kiełbasą ze składników, które zawsze macie w domu. Korzystając z tego przepisu możesz szybko i łatwo ugotować pyszną, pachnącą pizzę. Jeśli wypróbowałeś już ten przepis, podziel się wrażeniami w komentarzach. Daj mi znać, jeśli chcesz coś zmienić w tym przepisie.

    Inne przepisy na pizzę

    Pizza calzone
    Pizza pie
    Pizza z kwaśną śmietaną i majonezem na patelni
    Pizza serowa
    Pyszna pizza dla dzieci

    Smacznego!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author