Sprzęt i przybory kuchenne: garnek, durszlak, tarka, łyżka, blender, miska głęboka, ręcznik papierowy, talerz, patelnia, kuchenka.
Składniki
Produkt | Ilość |
brokuły | 250g |
jajko | 1 szt. |
Sól | smak |
Pieprz | smak |
Twardy ser | 50g |
Mąka | 60 gramów |
Olej roślinny | 50 ml |
Woda | 1 l |
Gotowanie krok po kroku
Tajemnice gotowania brokułów
- Dania z brokułów są bardzo sycące, nawet surowa kapusta pomoże poradzić sobie z głodem, dzięki wysokiej zawartości błonnika.
- Używaj tylko świeżych i wysokiej jakości produktów.
- Można go również łączyć ze wszystkimi rodzajami mięs, warzyw i płatków zbożowych, dzięki czemu może służyć jako dodatek do dań oraz być częścią sałatek i dań głównych.
- Przyprawy takie jak oregano, rozmaryn, gałka muszkatołowa, majeranek mogą podkreślić smak brokułów.
- Mrożoną kapustę wstępnie rozmraża się, a aby przyspieszyć ten proces, przez kilka minut zalewa się ją zimną wodą.
- Mrożona kapusta zachowuje witaminy nie dłużej niż 1 rok.
- Do puree brokułowego można dodać pietruszkę, koperek lub bazylię.
- Puree można napełnić mlekiem, śmietaną i żółtkami.
- Jeśli rozcieńczysz puree bulionem lub dużą ilością śmietanki, otrzymasz pyszną zupę;
- Schłodzone naczynia z brokułami lepiej podgrzać w łaźni parowej.
- Brokuły można gotować na wszystkie dostępne sposoby. Jest gotowany, smażony, duszony, pieczony, gotowany na parze, w piekarniku iw powolnej kuchence. Ale tylko przy odpowiednim przetwarzaniu kapusta zachowa wszystkie swoje korzystne właściwości i naprawdę przyniesie korzyści.
- Dzięki jasnozielonej barwie brokuły są ozdobą każdej potrawy.
Przepis
W tym artykule dowiesz się, jak zrobić pyszne i zdrowe placuszki brokułowe z serem. Zobaczysz, jaką konsystencję powinna mieć masa warzywna, aby uformować naleśniki.
Ten przepis jest bardzo prosty, naleśniki warzywne gotują się szybko. Jeśli nie masz dużo czasu na przygotowanie obfitego śniadania, placki z brokułami są szybką opcją i są niskokaloryczne, sycące i lekkie. Możesz je również ugotować, jeśli jesteś na diecie. Naleśniki możesz podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do przystawki, sałatki lub zupy. Spróbuj, jest bardzo smaczny. Dziękuję za gotowanie z nami. Napisz w komentarzach, co lubisz robić i podawaj z naleśnikami. Dobry nastrój i smacznego.