Sprzęt i przybory kuchenne: płyta grzewcza, trzepaczka, blender lub popychacz, głębokie miski różnej wielkości, rondel, waga kuchenna, naleśnikarka o małej średnicy lub patelnia nieprzywierająca, szpatułka, sitko, płaskie naczynie do serwowania.
Składniki
Produkt | Ilość |
Dynia | 500 gramów |
Jaja kurze | 3 szt. |
Cukier granulowany | 45 gramów |
Sól | 3 gramy |
Mąka pszenna | 400 gramów |
mleko | 400 gramów |
Olej roślinny | 45 gramów |
Gotowanie krok po kroku
Opcje dekorowania i serwowania
- Te naleśniki można podawać z dżemem, kwaśną śmietaną, mlekiem skondensowanym, dżemami i różnymi dodatkami.
- Każdy gotowy naleśnik można też posmarować odrobiną roztopionego masła.
- Naleśniki dyniowe można podawać na ciepło lub na zimno. Nie umniejsza to ich uroku i użyteczności.
- Do dania można podawać zieloną lub czarną herbatę, lub po prostu jeść je z mlekiem.
- Jeśli chcesz, aby naleśniki były słodsze, dodaj do ciasta więcej cukru pudru.
- Świeży miód sprawi, że naleśniki będą zdrowsze, jeśli będą podawane jako kęs.
- Jeśli dostaniesz bardzo delikatne naleśniki i zostaną rozdarte, dodaj trochę więcej mąki pszennej do ciasta. To powinno naprawić sytuację.
Przepis
Pomoże ci to poprawnie, a co najważniejsze, szybko i smacznie ugotować idealne naleśniki z dyni. Ten przysmak jest bardzo zdrowy i może być wspaniałym śniadaniem dla całej rodziny.
Chyba każdy uwielbia świeże, pachnące naleśniki. Ale nie wszyscy wiedzą, że nawet tak proste danie można urozmaicić, uczynić niezwykłym i bardzo użytecznym. Ten przepis jest dla Ciebie. Koniecznie spróbuj tych naleśników. Jak często robisz naleśniki? Lubisz słodkie czy słone? Podobał Ci się ten przepis? Podziel się swoją opinią i wrażeniami w komentarzach!