Sprzęt i przybory kuchenne: kuchenka, rondel, nóż, deska do krojenia, talerz głęboki, łyżka, patelnia.
Składniki
Nazwa | Ilość |
filet z dorsza | 350 gramów |
Korzeń selera | 20 gramów |
Liść laurowy | 1 szt. |
Cebula | 1 szt. |
Sól | smak |
Piment | smak |
Woda | 1,5 litra |
Masło | 15 gramów |
bulion rybny | 150 ml |
Jajka | 2 szt. |
Gotowanie krok po kroku
Ryba
sos
Przepis
To wyraźnie pokazuje, jak pokroić dorsza na kawałki. Pokazuje również, jak zrobić sos. Będzie można zobaczyć jego konsystencję i nauczyć się podawać rybę wraz z sosem.
Zapoznałeś się z technologią gotowania dorsza w języku polskim. Dzięki temu przepisowi możesz ugotować pyszną, soczystą rybę, która rozpływa się w ustach. Gotowanie tego dania nie zajmie dużo czasu i nie zabierze wszystkich sił, ale wynik będzie pozytywny. Zaletą tego dania jest również to, że jest niskokaloryczne i zdrowe, odpowiednie dla osób odchudzających się lub przestrzegających prawidłowego odżywiania. Dzięki temu będzie uniwersalny na Twoim stole. Kochasz dorsza? Czy próbowałeś tego przepisu? Jak ci się podoba wynik? Napisz w komentarzach.
Inne przepisy rybne
Nadziewany różowy łosoś
Domowy solony różowy łosoś
Dorsz w cieście na patelni
Domowy solony łosoś
Makaron z wędzonym łososiem i rukolą
Smacznego!