Sprzęt i przybory kuchenne: piekarnik, naczynie do pieczenia, pergamin, miska, mikser lub blender, łyżka stołowa i łyżeczka, szpatułka.
Składniki
Składnik | Ilość |
Mąka pszenna | 200-300g |
majonez | 250g |
Cukier | 200 gramów |
Kurze jajo | 3 szt. |
rodzynki | 100 gramów |
Proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Gotowanie krok po kroku
Ważny! Rodzynki na wstępnym etapie należy dokładnie wypłukać, a następnie dokładnie wysuszyć ręcznikiem papierowym. Ponadto musisz włączyć piekarnik, aby się rozgrzać. Ciasto upiecze się w temperaturze 180°C.
Przepis
od autora przepisu wyraźnie ilustruje cały proces gotowania we wszystkich szczegółach i komentarzach. Przydatne będzie przejrzenie go przed rozpoczęciem gotowania. W ten sposób pojawi się ogólne wyobrażenie o tym, co, jak i w jakiej kolejności należy zrobić. Co ostatecznie ułatwi gotowanie i zmniejszy ryzyko popełnienia błędu. Ponadto wideo przyjdzie na ratunek, jeśli jakikolwiek punkt przewodnika krok po kroku nie zostanie wystarczająco szczegółowo omówiony.
Ciasto majonezowe z rodzynkami to bardzo smaczne ciasto, które zachwyci Cię delikatnym i jednocześnie soczystym ciastem, uzupełnionym odrobiną rodzynek. Jednocześnie proces gotowania jest bardzo prosty, przepis składa się z niewielkiej liczby składników i nie zajmuje dużo czasu. Wszystko to sprawia, że babeczka jest uniwersalnym przysmakiem na każdy dzień. Można go również podawać na świątecznym stole, zwłaszcza jeśli dodatkowo poleje się powierzchnię ciasta czekoladą lub lukrem. Lubisz ciasto majonezowe? Podziel się swoją opinią lub pomysłami na wypiek w komentarzach.
Inne przepisy na babeczki
Babeczki z dżemem
Krem do babeczek
Babeczki i dekoracje
Urodzinowe babeczki
babeczki waniliowe
Miłego czytania!