Przepis na szparagi sojowe krok po kroku z 🍽zdjęciem

Szparagi sojowe Fuzhu z rosyjskim puree 🍽

Sprzęt i przybory kuchenne: płyta grzewcza, rondel, miska głęboka, deska do krojenia, nóż, łyżka stołowa, tarka, szpatułka, popychacz, trzepaczka.

Składniki

Składnik Ilość
szparagi sojowe 1 opakowanie
Ziemniak 10-12 szt. główny
Cebula 2 szt.
Marchewka 2 szt.
Sos sojowy 3 art. l.
Masło 20 gramów
Mleko śmietankowe lub roślinne 50-100 ml
koperek 1 pęczek
Sól smak
Mieszanka pieprzowa smak
Curry smak
czerwona papryka smak
Olej słonecznikowy do pieczenia

Gotowanie krok po kroku

  • Na wstępnym etapie szparagi sojowe należy moczyć w ciepłej, osolonej wodzie przez 2-3 godziny.

    Szparagi sojowe należy najpierw namoczyć.

  • Obrane ziemniaki wkładamy do rondla i wysyłamy do gotowania na kuchence.

    Ziemniaki myjemy, napełniamy wodą i gotujemy.

  • Z namoczonych szparagów spuść wodę. A następnie pokrój nożem na odcinki około 2-3 centymetrów.

    Szparagi odsączyć na durszlaku, a następnie posiekać.

  • Wlej posiekane szparagi do głębokiej miski.

    Przełóż szparagi sojowe do miski.

  • Do miski ze szparagami wlej 3 łyżki sosu sojowego. Ponieważ składnik ten nadaje specyficzny smak całej potrawie, jego ilość można zmieniać w zależności od gustu.

    Dodaj sos sojowy do szparagów.

  • Posyp szparagi w misce mieszanką pieprzu do smaku.

    Dodaj pieprz i sól.

  • Posyp szparagami curry i czerwoną papryką.

    Do szparagów dodać curry i paprykę.

  • Wymieszaj składniki w misce rękoma tak, aby przyprawy zostały rozprowadzone między kawałkami szparagów. A następnie odłóż na bok, aby szparagi były nasycone przyprawami.

    Dobrze wymieszaj szparagi z marynatą.

  • Pokrój dwie cebule w drobną kostkę.

    Posiekaj cebulę nożem.

  • Zetrzyj obie marchewki na grubej tarce.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  • Na rozgrzaną patelnię zalaną olejem słonecznikowym wlej posiekaną cebulę i startą marchewkę. Smaż składniki, ciągle mieszając je łopatką. W tej chwili należy je posolić i dodać inne przyprawy według własnego uznania.

    Smażyć marchewki z cebulą na patelni z olejem roślinnym.

  • Gdy pieczeń jest prawie gotowa, dodaj do niej szparagi sojowe z miski. Aby gulasz był lepszy, możesz użyć niewielkiej ilości wody. Przykryj pojemnik pokrywką i trzymaj w ogniu do ugotowania.

    Do marchewki i cebuli dodać szparagi sojowe i gotować pod przykryciem.

  • W tym czasie ziemniaki powinny być ugotowane. Dodajemy do niego mały kawałek masła, a także trochę, dosłownie 50-100 mililitrów, śmietanki lub mleka do wyboru.

    Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i śmietanę.

  • Używając tłuczka do ziemniaków, dokładnie rozgnieć ziemniaki do konsystencji puree.

    Zetrzyj ziemniaki tłuczkiem do ziemniaków.

  • Drobno posiekaj koperek. Możesz użyć pietruszki lub bazylii według własnych upodobań.

    Posiekaj koperek nożem.

  • Dodaj posiekane zioła do puree. Za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj warzywa, aby zostały rozprowadzone w masie tłuczonych ziemniaków.

    Dodaj koperek do puree ziemniaczanego i wymieszaj.

  • Pozostaje położyć na talerzu tłuczone ziemniaki i dodać do niego szparagi sojowe ze smażeniem. To kończy proces gotowania, smacznego.

    Szparagi sojowe świetnie komponują się z dodatkiem puree ziemniaczanego.

  • Przepis

    przedstawia przygotowanie puree ze szparagów sojowych. Autor towarzyszy wszystkim swoim działaniom komentarzami, więc jeśli przepis krok po kroku opisuje coś niezrozumiałego, możesz zwrócić się o pomoc do filmu. Ponadto możesz go obejrzeć z wyprzedzeniem, aby zrozumieć całą sekwencję czynności, a wiedząc wszystko z góry, zacząć gotować samodzielnie.

    Szparagi sojowe z puree to smaczne i sycące danie, które zachwyci delikatną konsystencją i smakiem ziemniaków i mleka sojowego, uzupełnionych smakami smażonych warzyw i sosu sojowego. Do przygotowania potrzeba kilku składników, sam proces jest bardzo prosty, a jeśli nie weźmiemy pod uwagę długiego czasu moczenia szparagów, zajmuje to trochę czasu. To w sumie z doskonałym smakiem sprawia, że ​​jest to dobra opcja jako codzienny posiłek. Co sądzisz o puree ze szparagów sojowych? Podziel się swoimi przemyśleniami na ten temat w komentarzach.

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author