Contents
Sprzęt i przybory kuchenne: miski, drobna tarka, wypiekacz do czosnku, deska do krojenia, nóż.
Składniki
Paluszki krabowe | 200g (10 sztuk) |
jajko | 2 szt. |
Ser topiony | 2 szt. (180g) |
koperek | 1 pęczek |
Czosnek | 2 goździki |
majonez | koniecznie |
Sól | smak |
Zmielony czarny pieprz | smak |
Gotowanie krok po kroku
Pomocne wskazówki
- Aby paluszki krabowe nie rozerwały się po rozłożeniu, można je zanurzyć we wrzącej wodzie na pół minuty lub umieścić w kuchence mikrofalowej na kilka sekund.
- Nadzienia do tak eleganckiego dania mogą być różne: twardy ser lub ser, grzyby (smażone lub konserwowe), wątróbka dorszowa, twarożek, jajka, szprotki, sałata, orzechy, krewetki, pasztety, ogórki, pomidory, gotowany ryż. Możesz łączyć bez końca, najważniejsze jest to, aby nadzienie było ciastowate, aby można było łatwo zwinąć bułkę.
Przepis
Tutaj będziesz mógł zastanowić się, jak prawidłowo rozwinąć paluszki krabowe do farszu, jak wypełnić, złożyć, ogólnie cały proces przygotowania pięknej i smacznej przekąski – roladki z paluszków krabowych.
Napiszcie drogie hostessy, jakie nadzienie wolicie w tym daniu. Podziel się przepisami na tę pyszną przystawkę.