Roladki z paluszków krabowych 🦀: przepis krok po kroku ze zdjęciem

Jak nauczyć się gotować pyszne bułki krabowe 🦀
Sprzęt i przybory kuchenne: miski, drobna tarka, wypiekacz do czosnku, deska do krojenia, nóż.

Składniki

Paluszki krabowe 200g (10 sztuk)
jajko 2 szt.
Ser topiony 2 szt. (180g)
koperek 1 pęczek
Czosnek 2 goździki
majonez koniecznie
Sól smak
Zmielony czarny pieprz smak

Gotowanie krok po kroku

  • Najpierw ugotuj 2 jajka. Jajka pocieramy na drobnej tarce. Pocieramy również 2 sery topione.

    Gotowanie bułek z kraba

  • Drobno posiekaj pęczek koperku, dodaj do jajek i sera.

    Przygotuj składniki do gotowania

  • Wyciśnij 2 ząbki czosnku przez maszynkę do czosnku.

    Posiekaj czosnek do ugotowania

  • Dodaj majonez – wystarczy, aby masa była ciastowata. Dobrze wymieszać.

    Przygotuj majonez do gotowania

  • Do smaku dodaj sól i czarny pieprz mielony.

    Aby przygotować danie, wymieszaj składniki

  • Paluszki krabowe – 200 g (10 sztuk) należy całkowicie rozmrozić. Każdy z nich starannie rozkładamy.

    Przygotuj pałeczki do gotowania

  • Rozłożony patyk nakładamy cienką warstwą nadzienia.

    Aby przygotować danie, połóż nadzienie na patyczkach

  • Delikatnie przekręć patyk, starając się go mocno zacisnąć. Więc przygotowujemy wszystkie 10 patyczków.

    Przygotuj składniki do gotowania

  • Następnie powinny stać w lodówce przez co najmniej 15 minut. Ostrym nożem pokrój patyczki ukośnie na porcje – i przystawka jest gotowa.

    krabowe bułki gotowe

  • Pomocne wskazówki

    • Aby paluszki krabowe nie rozerwały się po rozłożeniu, można je zanurzyć we wrzącej wodzie na pół minuty lub umieścić w kuchence mikrofalowej na kilka sekund.
    • Nadzienia do tak eleganckiego dania mogą być różne: twardy ser lub ser, grzyby (smażone lub konserwowe), wątróbka dorszowa, twarożek, jajka, szprotki, sałata, orzechy, krewetki, pasztety, ogórki, pomidory, gotowany ryż. Możesz łączyć bez końca, najważniejsze jest to, aby nadzienie było ciastowate, aby można było łatwo zwinąć bułkę.

    Przepis

    Tutaj będziesz mógł zastanowić się, jak prawidłowo rozwinąć paluszki krabowe do farszu, jak wypełnić, złożyć, ogólnie cały proces przygotowania pięknej i smacznej przekąski – roladki z paluszków krabowych.

    Napiszcie drogie hostessy, jakie nadzienie wolicie w tym daniu. Podziel się przepisami na tę pyszną przystawkę.

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author