Różowy łosoś na parze w powolnej kuchence według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Różowy łosoś na parze z warzywami w powolnej kuchence - smaczny i zdrowy

Sprzęt i przybory kuchenne:

  • multicooker;
  • tablica;
  • ostry nóż kuchenny;
  • głęboka miska;
  • szczypce kuchenne;
  • tarka;
  • podawać danie.

Składniki

Produkt Ilość
różowa ryba łososia 2-3 steki
sok pomarańczowy 1 szklanka
Cytrynowy 1 szt.
nasiona kopru smak
Oliwa z oliwek 1-2 łyżeczki
Sól smak
fasolka szparagowa 200 gramów

Gotowanie krok po kroku

  • Przepis pokazuje, jak gotować łososia, ale w ten sam sposób można ugotować różowego łososia. Do dania potrzebujesz 2-3 steków rybnych. Jeśli nie udało się znaleźć steków, kupujemy gotowe ryby, które najpierw oczyszczamy z łusek, wyjmujemy wszystkie wnętrzności przez duże nacięcie na brzuchu i usuwamy płetwy. Opłucz pod wodą i pokrój na kawałki 2-3 cm Do dania nie potrzebujesz całej ryby, wystarczą 2-3 kawałki.

    Bierzemy kilka steków z różowego łososia.

  • Najpierw musisz marynować różowego łososia. Aby to zrobić, pokrój każdy kawałek steku na pół i usuń kręgosłup. Jeśli niektórych kości nie da się usunąć ręcznie, używamy pęsety. Nie jest konieczne usuwanie skóry z różowego łososia.

    Każdy stek jest krojony wzdłuż kalenicy na dwie części.

  • Przygotowanie marynaty do różowego łososia. Aby go przygotować, potrzebujesz 1 szklanki soku pomarańczowego, który wlewa się do głębokiej miski. Do przygotowania marynaty do różowego łososia potrzebna jest skórka z 1 cytryny. Aby to uzyskać, myjemy cytrusy, usuwamy skórkę i rozcieramy na drobnej tarce. Dodaje skórki do miski soku pomarańczowego. Dokładnie wymieszaj składniki.

    Do marynaty potrzebny będzie sok pomarańczowy i skórka z cytryny.

  • W gotowej marynacie dobrze obtoczyć różowego łososia i pozostawić do marynowania na 10 minut. Może trochę posolić rybę.

    Namocz różowego łososia w pomarańczowej marynacie.

  • W tej chwili przygotowujemy zieloną fasolkę. Produkt służy jako dodatek do różowego łososia, ale można ugotować dowolny inny według własnego gustu. Do gotowania potrzebujesz 200 g zielonej fasoli, którą wkładamy do wolnej kuchenki i gotujemy przez 10-15 minut.

    Na parze w powolnej kuchence gotujemy zieloną fasolkę.

  • Ostrożnie wyjąć marynowanego różowego łososia szczypcami kuchennymi i nałożyć na półmisek. Posyp każdy kawałek różowego łososia odrobiną nasion kopru włoskiego.

    Różowego łososia przełożyć na osobny talerz i posypać nasionami kopru włoskiego.

  • Gotową rybę wkładamy do powolnej kuchenki. Ustawiamy tryb gotowania na parze w powolnej kuchence, szczelnie przykrywamy pokrywką i gotujemy przez pół godziny.

    Wkładamy rybę do miski multicookera do gotowania na parze.

  • Gotowego różowego łososia przekładamy szczypcami kuchennymi na piękne naczynie. Ważne jest, aby robić to ostrożnie, aby ryba się nie rozpadła. Umieść obok niego niewielką ilość gotowanej na parze zielonej fasoli. Możesz podać różowego łososia z zieloną cebulką i świeżą pietruszką. Danie można również udekorować plasterkiem cytryny. Przed podaniem podlej 1-2 łyżeczki różowego łososia. oliwa z oliwek, która sprawi, że ryba będzie bardziej soczysta.

    Różowy łosoś gotowany na parze w powolnym naczyniu dobrze komponuje się z zieloną fasolką.

  • Przepis

    Po obejrzeniu filmu dowiesz się, jak gotować na parze łososia lub różowego łososia w domu. Podano instrukcje krok po kroku dotyczące przygotowania ryb i ich przygotowania. Wskazano wszystkie niezbędne produkty, które mogą wzmocnić smak różowego łososia, a także zalecenia dotyczące przystawek, z którymi można podawać ryby i sposobu ich podawania.

    Lubisz gotować w powolnej kuchence? Czy próbowałeś gotować na parze różowego łososia w powolnej kuchence? Z jakim dodatkiem lubisz podawać ryby i jakich innych składników używasz w procesie gotowania? Podziel się swoimi kulinarnymi wrażeniami w komentarzach.

    Inne przepisy rybne

    Różowy łosoś w śmietanie
    Bruschetta z łososiem
    Makaron z łososiem w kremowym sosie Różowy
    łosoś w
    mleku Różowy łosoś z warzywami zapiekany porcjami w folii w piekarniku

    Smacznego!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author