Sprzęt i przybory kuchenne: głęboka miska, kilka średnich pojemników, deska do krojenia, nóż, łyżka stołowa.
Składniki
Produkt | Ilość |
puszkowana fasola | 800 gramów |
Pomidor | 1 szt. |
Ogórek | 1 szt. |
czerwona papryka | 1 szt. |
Zielona słodka papryka | 1 szt. |
Cebula | 1 szt. |
Ocet | 4-5 art. l. |
Oliwa z oliwek | 2-3 łyżki. l. |
Zmielony czarny pieprz | smak |
Sól | smak |
Gotowanie krok po kroku
Ważny! Sól lepiej włożyć do każdej porcji osobno. W ten sposób każdy może dobrać tę przyprawę do swoich upodobań, a warzywa w głównej masie sałatkowej nie wypuszczą nadmiaru soku i dłużej zachowają świeżość.
Przepis
Przygotowanie sałatki z fasolą i warzywami jest bardzo proste i nie będzie trudne nawet dla niedoświadczonego kucharza. Ale aby jeszcze raz powtórzyć wszystkie niezbędne kroki przepisu i poznać cenne wskazówki, spójrz na przepis na danie.
W ten sposób można łatwo i prosto zrobić bardzo smaczną i pożywną chudą sałatkę z fasolą i różnymi warzywami. Wartość fasoli jako produktu polega na tym, że zawiera ona naturalne białka roślinne i nie odkłada się w organizmie człowieka, w przeciwieństwie do zwierząt. Jeśli więc jesteś na diecie, pościsz, oczyszczasz organizm lub po prostu eksperymentujesz w kuchni, koniecznie ugotuj tę sałatkę i poczęstuj nią wszystkich swoich bliskich. Kochasz dania z fasoli? Jakie znasz przepisy na pyszne sałatki i chcesz podzielić się nimi z innymi użytkownikami? Możesz zostawić swoje odpowiedzi w komentarzach. Dzięki za oglądanie, jedz pysznie i bądź zdrowy!