Contents
Sprzęt i przybory kuchenne: kuchenka, patelnia, łyżka, tarka, deska do krojenia, nóż, miska, szpatułka.
Składniki
Produkt | Ilość |
Kałamarnice | 300g |
Kurze jajo | 2 szt. |
Ser topiony | 1 szt. |
Czosnek | 1-2 goździki |
Sól | 1 łyżeczka |
majonez | 3 art. l. |
świeża zieleń kopru | smak |
Gotowanie krok po kroku
opcje gotowania
Istnieją inne opcje przygotowania pysznej sałatki z kałamarnicą i jajkiem:
- Do takiej sałatki możesz dodać świeży lub kiszony ogórek.
- Bardzo popularne są sałatki witaminowe z kalmarami i zieloną cebulką, sałatą, pietruszką i innymi ziołami.
- Możesz eksperymentować z dodawaniem ulubionych przypraw i ziół.
- Do takiej sałatki można dodać pieczarki, zarówno konserwowe, jak i smażone.
- Istnieje możliwość gotowania z kawałkami gotowanego kurczaka, ozorem wołowym, szynką lub wędzonym mięsem.
- Możesz dodać zielony groszek i kukurydzę w puszkach.
- Czasami dodaje się paluszki krabowe, krewetki, czerwony kawior, małże i inne owoce morza.
- Opcjonalnie możesz dodać zielone jabłko.
- Zamiast majonezu możesz użyć kwaśnej śmietany, sosu sojowego, octu.
- Możesz dodać plasterki pomidora lub papryki sałaty.
Przepis
Proponujemy zapoznać się z przepisem na robienie sałatki z kalmarów z jajkiem. Autor fabuły opowiada i wyraźnie pokazuje etapy przygotowań. Wszystko jest bardzo proste i jasne. Będziesz także mógł zobaczyć, które danie jest wynikiem.
Drodzy czytelnicy, czy lubisz sałatki z kalmarów? Proponujemy skorzystanie z przepisu krok po kroku ze zdjęciem i przygotowanie doskonałej przystawki. Podziel się z nami swoją opinią na temat tego dania. Co byś usunął lub dodał do składników? Czekamy na Wasze uwagi i pomysły.