Sprzęt kuchenny:
- miska do moczenia fasoli;
- garnek do gotowania fasoli;
- patelnia i szpatułka do robienia domowych krakersów;
- głęboka salaterka
- deska do krojenia;
- duża tarka;
- szpatułka;
- wagi kuchenne;
- łyżka.
Składniki
Produkt | Ilość |
gotowana fasola | 150-200g |
Marchewka | 350-400g |
Grzanki „Kirieszki” | 110-120g |
majonez | 40-50 g |
Czosnek | 2-3 goździki |
Sól | smak |
Woda | do moczenia i gotowania fasoli |
świeże warzywa | udekorować danie |
Gotowanie krok po kroku
Trening
przygotowanie sałatek
Dekoracja i serwowanie
Ta sałatka jest bardzo jasna i elegancka dzięki pomarańczowej marchwi. Możesz go uzupełnić rozprowadzając po powierzchni gałązki świeżej pietruszki lub po prostu posypując drobno posiekanymi ziołami. Sałatkę można podawać zarówno na co dzień, jak i na świąteczny stół. Jednocześnie możesz umieścić go w pięknej salaterce lub podawać w porcjach w małych miseczkach.
Przepis
Ten film wyraźnie pokazuje, jak gotować sałatkę z „Kirieshki” i fasolą. Pokazuje, jak przygotować fasolę, jak ją odpowiednio zagotować. Podpowiada też, jak zrobić domowe grzanki do tej sałatki i w jakich proporcjach warto łączyć główne składniki.
Podobał Ci się ten przepis? Czy robiłeś własne grzanki, czy wybrałeś kupione w sklepie? Jaki smak miały twoje Kirieshki? Podobała Ci się ta kombinacja przypraw z resztą składników? Jeśli macie pomysły, jak zrobić to danie jeszcze smaczniejszym i lepszym, albo własną wersję tego, jak zrobić sałatkę z kirieshkami i fasolą, podzielcie się swoimi pomysłami i wiedzą w komentarzach!