Sałatka z wołowiną i fasolą: przepis krok po kroku ze zdjęciem

Jak nauczyć się gotować pyszną sałatkę z wołowiną i fasolą 🍲

Sprzęt i przybory kuchenne: waga kuchenna i inne przybory miarowe, drewniana deska do krojenia, ostry nóż, duża głęboka miska, łyżka stołowa.

Składniki

składniki proporcje
czerwona fasola w puszkach 600 gramów
gotowana wołowina 200 gramów
czosnek 4 goździki
majonez 50-80g
zieleń kolendry 1 pęczek
Sól opcjonalny
mielona czerwona papryka opcjonalny

Gotowanie krok po kroku

  • Konserwy z czerwonej fasoli w ilości 600 g wrzuca się do durszlaka, a następnie dokładnie myje pod bieżącą zimną wodą. Zamiast produktu w puszkach można używać fasoli samogotowanej. Tak przygotowaną fasolę wkładamy do głębokiego pojemnika, w którym przygotujemy sałatkę.

    Sałatka do gotowania z wołowiną i fasolą

  • Bierzemy 200 g gotowanej wołowiny i kroimy na małe kawałki, po czym wysyłamy do fasoli. Zamiast wołowiny możesz dodać ozorek wołowy lub cielęcy, który również musi być wstępnie ugotowany, a następnie schłodzony.

    Aby przygotować sałatkę, posiekaj wołowinę

  • Cztery ząbki czosnku miażdży się ostrzem noża, a następnie drobno sieka i wkłada do pozostałych składników. Idealnie ta sałatka zawiera dużą ilość czosnku i czerwonej ostrej papryki, ale dodajesz tyle składników, ile chcesz.

    Posiekany czosnek na sałatkę

  • Pęczek świeżej kolendry umyć, lekko osuszyć, a następnie drobno posiekać ostrym nożem. Wysyłamy zielenie do posiekanych produktów.

    Pokrój kolendrę, aby przygotować sałatkę

  • Do miski z posiekanymi składnikami wrzuć 50-80 g majonezu. Niektórzy kucharze dodatkowo dodają do tej sałatki orzechy włoskie i laskowe.

    Wymieszaj składniki, aby zrobić sałatkę

  • Dodaj żądaną ilość soli i mielonej czerwonej papryki.

    Dodaj pieprz do sałatki

  • Produkt dokładnie mieszamy, starając się jak najbardziej równomiernie rozprowadzić majonez na wszystkich produktach. Gotową sałatkę przekładamy do odpowiedniego naczynia, a jako dekorację używamy liści kolendry. Pozwól produktowi parzyć przez 10-20 minut, aby wszystkie składniki były dobrze nasycone majonezem, a następnie podawaj.

    Sałatka z wołowiną i fasolą: przepis krok po kroku ze zdjęciami

  • Przepis

    Aby w pełni zrozumieć prostą technologię tworzenia pysznej i satysfakcjonującej sałatki z wołowiną i fasolą w puszkach, musisz zapoznać się z poniższymi informacjami. W nim doświadczony szef kuchni pokaże Ci, jak prawidłowo przygotować kaukaski przysmak, poświęcając tylko 10-15 minut wolnego czasu. Ponadto mistrz udzieli przydatnych zaleceń dotyczących tego, czym można zastąpić niektóre składniki, a które dodać dodatkowo.

    Teraz znasz jedną z najszybszych i najłatwiejszych wersji przygotowania sałatki z wołowiny i fasoli. Danie to ma niezapomniany, harmonijny smak i wyrafinowany, lekki aromat. Taki smakołyk jest całkiem do przyjęcia jako samodzielne danie, ponieważ jest bardzo satysfakcjonujący i zrównoważony. Jeśli ugotujesz tę sałatkę w inny sposób, podziel się swoim przepisem w komentarzach i nie zapomnij napisać kilku słów o walorach smakowych kaukaskiego przysmaku przygotowanego zgodnie z powyższymi instrukcjami. Smacznego!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author