Serniki bez jajek według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Idealne serniki bez jajek - niesamowicie smaczne

Sprzęt i przybory kuchenne:  miska głęboka, łyżka, patelnia, łopatka, naczynie do serwowania.

Składniki

Twarożek o niskiej zawartości tłuszczu 600 gramów
Kasza manna 6 art. l.
Sól 1 szczypta
Cukier 1 ul. l.
Mąka 50g
Olej roślinny 1 ul. l.

Gotowanie krok po kroku

  • Do głębokiej miski wlej 600 gram chudego twarogu i dodaj do niego 6 łyżek kaszy manny, 1 łyżkę cukru lub miodu i szczyptę soli.

    Twarożek zagnieść, dodać cukier i kaszę mannę.

  • Teraz zaczynamy mielić twarożek do stanu pasty. To jest sekret robienia serników bez jajek. Struktura dania jest jednorodna i niepodobna do zwykłych serników.

    Twaróg dokładnie natrzyj łyżką.

  • Proces mielenia może zająć nieco ponad 5 minut, ale w końcu otrzymamy miękkie ciasto twarogowe.

    Ciasto powinno być miękkie i elastyczne.

  • Z ciasta robimy serniki porcjowane. Możesz dostosować grubość do własnego gustu. Zaleca się ich zagęszczenie dla większej gęstości i sytości.

    Tworzymy soczyste serniki.

  • Półfabrykaty do serników dokładnie obtocz w mące, aby podczas smażenia powstała skórka i cały sok z twarogu został w środku.

    Przed smażeniem obtocz produkty w mące.

  • Dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego na patelnię, podgrzej i zacznij smażyć serniki. Smaż każdą stronę przez 4-6 minut na złoty kolor.

    Serniki smażymy z obu stron na piękny złoty kolor.

  • Gotowe serniki układamy na talerzu.

    Serniki bez jajek są soczyste i pachnące.

  • Podawać z kwaśną śmietaną, dowolnym dżemem lub dżemem, fajnym dodatkiem może być też kawałek wędzonej kiełbasy.

    Serniki te można podawać z kwaśną śmietaną lub dżemem.

  • Czy wiedziałeś? Syrniki bez jajek przypadną do gustu zarówno prostym miłośnikom pysznego jedzenia, jak i wegetarianom. Do tych ostatnich polecamy twarożek przygotowany bez użycia trawieńca.

    Przepis

    Przepis na sernik bez jajek jest szybki i prosty, ale jeśli nagle pojawią się pytania, zobacz szczegółowe przygotowanie tego dania.

    Teraz już wiesz, jak w ciągu kilku minut ugotować pyszne i pożywne serniki bez jajek na śniadanie, obiad lub kolację. Przepis jest bardzo oryginalny, a gotowe serniki nie będą wyglądać jak ich „jajeczne odpowiedniki” i odkryją przed Tobą nowe smaki. Czy kiedykolwiek gotowałeś takie danie? Jak i czym dekorowano syrniki? Napisz o tym w komentarzach. Napisz też, jeśli chcesz dodać, skrytykować lub podziękować za przepis. Dziękuję za uwagę, smacznego!

    Inne przepisy na wypieki

    Serniki Z Bananem

    Farsz do czeburków

    Czeburek w piekarniku

    Pasty z lawaszu

    Cheburek z ciasta francuskiego

    Miłego czytania!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author