Serowe ciasteczka według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Serowe Ciasteczka - Bardzo Prosty Przepis na Krakersy

Sprzęt i przybory kuchenne: miska, tarka, widelec, sitko, wałek do ciasta, folia spożywcza, blacha do pieczenia, pergamin, piekarnik.

Składniki

Składnik Ilość
Mąka pszenna około 150-200g
Masło 100 gramów
żółtko 1 szt.
Twardy ser, taki jak holenderski 100 gramów
Sól 1 szczypta

Gotowanie krok po kroku

Na wstępnym etapie musisz wyjąć masło z lodówki, aby miało czas na całkowite zmiękczenie przed etapem ugniatania. Ponadto mąkę należy przesiać przez sito. Następnie musisz postępować zgodnie z tym algorytmem krok po kroku:

  • Najpierw piekarnik jest włączony do ogrzewania, ciasteczka serowe będą upieczone w temperaturze 180 ° C. Masło układa się w misce z wysokim blatem jak miskę i lekko naciera widelcem, aby zamieniło się w jednolitą masę.

    Aby przygotować ciasteczka serowe, przygotuj składniki

  • Ponadto w tym samym pojemniku twardy ser jest przecierany przez komórki, które dają cienkie słomki.

    Aby zrobić ciasteczka serowe, zetrzyj ser

  • Dodaje się szczyptę soli i żółtko. Wszystkie składniki dokładnie rozdrabniamy widelcem na jednolitą masę.

    Aby zrobić ciasteczka serowe, wymieszaj składniki

  • Do mieszanki dodaje się wstępnie przesianą mąkę. Wsyp mąkę nie od razu, ale w częściach – ciasto powinno być miękkie. Dlatego ilość dodawanej mąki może być różna i jest określana bezpośrednio w procesie jej dodawania i wyrabiania na oko. Jeśli dodana ilość mąki jest zbyt duża, ciasto się kruszy.

    Aby zrobić ciasteczka serowe, dodaj mąkę

  • Po całkowitym wyrobieniu ciasta należy je owinąć folią spożywczą i wysłać na 1 godzinę do lodówki.

    Aby przygotować serowe ciasteczka, włóż ciasto do lodówki

  • Po tym okresie ciasto dzieli się na dwie równe części. Następnie jedną z części należy cienko rozwałkować, a powstałe nierówne krawędzie odciąć.

    Aby zrobić ciasteczka serowe, rozwałkuj ciasto

  • Przez rurkę w rozwałkowanym cieście są wykonane otwory, niezbyt wiele, aby nadać herbatnikom serowym ładny, autentyczny wygląd sera.

    Aby zrobić ciasteczka serowe, zrób dziury w cieście

  • Następnie ciasto kroi się na trójkąty. Najpierw cały naleśnik na cztery duże segmenty, a potem każdy z nich na jeszcze trzy.

    Aby przygotować ciasteczka serowe, pokrój ciasto

  • Następnie na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem starannie układa się posiekane półfabrykaty. Blacha do pieczenia jest wysyłana do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 180 ° C. Czas pieczenia może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika, o ile herbatniki serowe są lekko zarumienione.

    Aby zrobić sernik, rozgrzej piekarnik

  • Pod koniec pieczenia taką samą procedurę wykonuje się z drugą częścią ciasta, zaczynając od punktu 9.

    Serowe Ciastko - Bardzo Łatwy Przepis na Krakersy

  • Przepis

    Jeśli którykolwiek z kroków nie był jasny, wideo będzie w stanie wypełnić tę lukę. W nim autor przepisu szczegółowo wyjaśnia, kiedy i co dodać oraz w jakich proporcjach.

    Herbatniki serowe lub, jak się je nazywa, krakersy serowe, to smaczna i satysfakcjonująca przekąska, którą łatwo zrobić przy minimum wymaganych składników, wysiłku i czasu. Posiada bardzo delikatną konsystencję, łatwo łamie się i chrupi, lekko słonawy z charakterystycznym smakiem sera. Jednocześnie receptura pozwala ją modyfikować albo w celu urozmaicenia nudnego jedzenia, albo po prostu nadania pożądanego smaku. Można do tego użyć pachnących ziół i przypraw, papryki, zielonej cebuli i innych podobnych składników. Najważniejsze, żeby nie mieszać wszystkiego na raz. Co dodałbyś do krakersa serowego?

    Inne przepisy na ciasteczka

    Bułka maślana

    Ciasteczka Mont Blanc

    Koperty na ciasteczka

    Ciasteczka Stollenki

    Trójkąty ciasteczkowe

    Miłego czytania!

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author