Smażone pierogi w powolnej kuchence według przepisu krok po kroku ze zdjęciem

Pyszne smażone pierogi w powolnej kuchence - łatwy sposób na smażenie

Sprzęt i przybory kuchenne: multicooker.

Składniki

Nazwa Ilość
Mrożone pierogi 400 gramów
Olej roślinny 50-60 ml
suszony tymianek smak
Zmielony czarny pieprz szczypać
Sól smak
Gotowana woda 100 ml
Pietruszka 2 gałęzie

Gotowanie krok po kroku

Powyższy przepis opisuje bardzo proste, szybkie i niedrogie drugie danie, które pomoże gospodyni w przypadku dotkliwego braku czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji. Czas gotowania jest minimalny, a rezultat jest pachnący i smaczny. Pierogi gotowane na wolnym ogniu mają zupełnie inny smak niż te gotowane w wodzie.

  • Mrożone knedle (400 g) położyć na talerzu. Nie trzeba ich rozmrażać, podczas wstępnego rozmrażania pierogi sklejają się i nie będzie można z nich ugotować apetycznego dania. Włącz multicooker. Wybierz tryb „Smażenie” (lub „Smażenie”).
    Aby przygotować smażone pierogi w powolnej kuchence, przygotuj składniki
  • Ustaw czas na 10 minut. Do miski wlej olej roślinny (40-50 ml). Poczekaj na sygnał informujący o osiągnięciu wymaganej temperatury.

    Smażone pierogi ugotować na wolnym ogniu, polać olejem

  • Włóż knedle do oleju. Produkty mrożone można smażyć na dwa sposoby. Pierwszym sposobem jest usmażenie najpierw pierogów z jednej strony na złoty kolor, a następnie odwrócenie na drugą stronę. Dzięki tej metodzie smażenia nie musisz stać przy multicookerze, nawet przez krótki czas, w którym przygotowywane jest danie. Lub drugi sposób – smaż pierogi, ciągle je mieszając. W obu przypadkach po około 8-10 minutach pierogi zostaną pokryte rumianą skórką.

    Aby przygotować smażone pierogi w powolnej kuchence, włóż składniki do miski

  • Wlej przegotowaną wodę (100 ml) do miski.

    Aby ugotować smażone pierogi w powolnym naczyniu, dodaj wodę

  • Dodać suszony tymianek (do smaku) i wymieszać. Gotuj pierogi, aż woda się zagotuje, około 4-5 minut.

    Aby gotować smażone pierogi w powolnej kuchence, ustaw żądany tryb

  • Sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Podawać na gorąco, przybrane natką pietruszki (2 gałązki).

    smażone pierogi w powolnej kuchence są gotowe

  • Nawiasem mówiąc, możesz smażyć pierogi w powolnej kuchence bez oleju roślinnego, ale w tym przypadku produkty nie będą miały tak chrupiącej złotej skórki i bogatego smaku mięsa.

    Do dania można przygotować szybki sos, na przykład śmietanę z czosnkiem lub dowolny inny. W razie potrzeby na końcowym etapie gotowania dodaj drobno posiekany czosnek i zioła do miski multicooker, a wtedy pierogi nabiorą dodatkowego smaku i specjalnego aromatu.

    Podczas gotowania używa się różnych przypraw i ziół, których wybór zależy od Twoich preferencji. Śmietana, majonez, ketchup, sałatka ze świeżych warzyw można podawać na stole z knedlami.

    Przepis

    Poradnik przedstawia proces przygotowania smażonych pierogów w powolnej kuchence:

    Po zapoznaniu się ze szczegółową instrukcją ze zdjęciami do smażenia pierogów w powolnej kuchence bardzo szybko przygotujesz pachnące danie, gdy nie ma czasu ani środków na przygotowanie obiadu lub kolacji.

    Danie można ugotować zarówno z produktów domowych (przygotowanych do przyszłego użytku), jak iz gotowego mrożonego półproduktu zakupionego w sklepie. Gotowe smażone pierogi zachowują zgrabny kształt, nie rozsypują się podczas smażenia.

    A jakie znasz ciekawe, szybkie przepisy na gotowanie różnych potraw w powolnej kuchence? Będziemy wdzięczni, jeśli zostawisz swoje wskazówki i przepisy w komentarzach.

    Jadwiga Mazurek

    Edytor

    Rate author