Sprzęt i przybory kuchenne: multicooker.
Składniki
Nazwa | Ilość |
Mrożone pierogi | 400 gramów |
Olej roślinny | 50-60 ml |
suszony tymianek | smak |
Zmielony czarny pieprz | szczypać |
Sól | smak |
Gotowana woda | 100 ml |
Pietruszka | 2 gałęzie |
Gotowanie krok po kroku
Powyższy przepis opisuje bardzo proste, szybkie i niedrogie drugie danie, które pomoże gospodyni w przypadku dotkliwego braku czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji. Czas gotowania jest minimalny, a rezultat jest pachnący i smaczny. Pierogi gotowane na wolnym ogniu mają zupełnie inny smak niż te gotowane w wodzie.

Nawiasem mówiąc, możesz smażyć pierogi w powolnej kuchence bez oleju roślinnego, ale w tym przypadku produkty nie będą miały tak chrupiącej złotej skórki i bogatego smaku mięsa.
Do dania można przygotować szybki sos, na przykład śmietanę z czosnkiem lub dowolny inny. W razie potrzeby na końcowym etapie gotowania dodaj drobno posiekany czosnek i zioła do miski multicooker, a wtedy pierogi nabiorą dodatkowego smaku i specjalnego aromatu.
Podczas gotowania używa się różnych przypraw i ziół, których wybór zależy od Twoich preferencji. Śmietana, majonez, ketchup, sałatka ze świeżych warzyw można podawać na stole z knedlami.
Przepis
Poradnik przedstawia proces przygotowania smażonych pierogów w powolnej kuchence:
Po zapoznaniu się ze szczegółową instrukcją ze zdjęciami do smażenia pierogów w powolnej kuchence bardzo szybko przygotujesz pachnące danie, gdy nie ma czasu ani środków na przygotowanie obiadu lub kolacji.
Danie można ugotować zarówno z produktów domowych (przygotowanych do przyszłego użytku), jak iz gotowego mrożonego półproduktu zakupionego w sklepie. Gotowe smażone pierogi zachowują zgrabny kształt, nie rozsypują się podczas smażenia.
A jakie znasz ciekawe, szybkie przepisy na gotowanie różnych potraw w powolnej kuchence? Będziemy wdzięczni, jeśli zostawisz swoje wskazówki i przepisy w komentarzach.